«Журнал «Вінницький край» скликає друзів» (+фото)

«Журнал «Вінницький край» скликає друзів» (+фото)

21.02.15 14:59 0 748
Захід відбувся за підтримки та сприяння Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, обласної організації Національної спілки письменників України, Міжнародного Вінницького земляцтва у Києві.

Участь у заході взяли заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Володимир Лазаренко, прозаїк, публіцист-документаліст, член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів, головний редактор журналу «Вінницький край» Вадим Вітковський, відомий український поет, публіцист, драматург, перекладач, громадський діяч, член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України Михайло Каменюк, а також творча інтелігенція області.

Варто відмітити, що часопис виходить з 2003 року. За цей час видано 40 номерів, надруковано 855 публікацій 374-х авторів. На сторінках журналу прийшли до читача романи та повісті Миколи Рябого, Василя Кобця, Леоніда Пастушенка, Олега Чорногуза, Віктора Тимчука, Степана Колесника, Аполлінарія Мацевича, Володимира Яворівського, Валентини Сторожук, Василя Гарвасюка.

За час свого існування часопис охоче надавав свої сторінки учасникам об'єднання «Лірики Т» і літературному проекту «Поезія без купюр» при Вінницькій обласній універсальній бібліотеці ім. К. Тімірязєва, представив доробки російськомовних поетів, познайомив читачів з вернісажами вінницьких художників, відкрив багато нових талановитих імен та підтримав творчу діяльність обдарованих людей з обмеженими можливостями.

Як зазначив Вадим Вітковський: «Вінницький край» - єдиний в Україні часопис, який без жодної копійки державних коштів видає з 2012 року «Бібліотечку журналу «Вінницький край» - кращі твори своїх авторів. Уже вийшло 6 книг. Це єдиний в Україні журнал, що з 2013 року видає – знову ж таки без залучення бюджетних коштів – серію книг-історій сіл та хуторів «Село і люди». Окрім того, наш журнал має свого кореспондента, що висвітлює події на Сході країни прямо звідти».

В свою чергу Володимир Лазаренко повідомив, що в часи становлення нашої держави дуже важливим є просвітницька робота, яку, зокрема, створює журнал «Вінницький край». За його словами, вивчаючи історію свого краю ми повинні відроджувати ті святі канони та традиції нашого народу, які є вічними.

В ході заходу відбулося нагородження лауреатів премії ім. Михайла Стельмаха, відзначення лауреатів обласного літературного конкурсу «З Шевченком по життю», присвяченого 200-річчю Тараса Шевченка. А також зустріч із в'язнем сталінських концтаборів Олексієм Степовим, одним із героїв книги О. Солжніцина «Архипелаг ГУЛАГ». Окрім того відбулася презентація книги Івана Загороднього «Накувала та сива зозуля» (з серії «Бібліотечка журналу «Вінницький край»). Учасники заходу заслухали виступи письменників, журналістів, артистів, художників.

На завершення заходу присутні мали нагоду обмінятися думками та неформально поспілкуватися.





































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліція розшукує ...
Наступна новина: Львівський виш заснував ...

КОМЕНТАРІ