Студенство Вінниччині вшанували Героїв Небесної сотні (+фото)

Студенство Вінниччині вшанували Героїв Небесної сотні (+фото)

22.02.15 15:04 0 690
На честь Героїв Небесної сотні, 19 лютого, за ініціативи Студпарламенту Вінниччини, вінницькі студенти організували всевузівський марш. На акцію вийшли всі державні університети — медичний, педагогічний, політехнічний, аграрний та торгово-економічний. Долучилися до акції й студенти Донецького національного.

"Революція, яка почалася рік тому — продовжується досі. Тільки не в Києві, а там у нас, на Сході. І там набагато страшніше. Але хочу сказати своїм землякам — потерпіть ще трохи, українська армія обов'язково звільнить вас від окупації. Бо діалогом там уже нічого не вирішиться", - каже Ярослав із Донецька.

О 17-й годині студенти із плакатами, українською символікою та смолоскипами рушили від своїх університетів до пам'ятника героям Майдану у центральному сквері міста. Дорогою скандували "Герої не вмирають", співали пісню "Воїни світла" та виконували гімн. Біля скверу всі колони з'єдналися.

"Ця революція почалася із студентів, які вийшли на Майдан і сказали своє слово — вони проти бандитського режиму, і за нормальне цивілізоване життя в Європі. Заради цих ідей там загинули чудові люди. Ми не маємо лишитися осторонь. Мусимо пам'ятати, за що загинули вони. Продовжити їх справи та втілити в життя всі їх задуми. Аби їх смерті не були марними" , - каже студент Дмитро Чепурний.

Біля вічного вогню виступили організатори акції — висловлювали співчуття за загиблими на Майдані та у війні на Сході. Потім виклали із лампадок напис - "Герої Небесної сотні" та тризуб. Закінчилася акція хвилиною мовчання та загальним виконанням гімну.





























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Усі зусилля цього річ ...

КОМЕНТАРІ