У Волинській області у Любешівському районі відбулися заходи з нагоди вшанування пам'яти Героїв Небесної сотні

У Волинській області у Любешівському районі відбулися заходи з нагоди вшанування пам'яти Героїв Небесної сотні

22.02.15 13:38 0 717
20 лютого 2015 року в Любешівському районі відбулися заходи з нагоди вшанування пам'яти розстріляних рік тому режимом Януковича Героїв Небесної сотні, одним із яких був уродженець району свободівець Едуард Гриневич родом із села Деревок.

Заходи розпочалися в селищі Любешів з пам'ятного віча. Благочинний УПЦКП отець Юрій відслужив панахиду за усіма загиблими Героями Майдану та Едурдом Гриневичем, почесним громадянином Любешівщини. На вічі виступили представники місцевих патріотичних сил. Після його завершення усіх присутніх запросили в рідну школу Едуарда, що в селі Деревок, на відкриття пам'ятного стенду Героям Небесної сотні.

Біля пам'ятного стенду у селі Деревок односельці і вчителі ділилися спогадами про Едуарда Гриневича. Вчитель історії, краєзнавець Микола Терещук розповів про захоплення Едуарда українською історією, а саме повстанським рухом. Він пригадав, що 8 років тому Едуард вступив до лав Любешівської районної організації ВО "Свобода".

Заходи завершилися на могилі Героя України Едуарда Гриневича, де була відслужена панахида за загиблим.

З прощальним заключним словом до присутніх звернувся керівник Любешівської районної організації ВО "Свобода" Анатолій Пушкін, який розповів про жахливі події, що відбувалися на Майдані 18-20 лютого 2014 року: "Я теж був в ті дні на Майдані. І, на щастя, залишився живим. Але чимало моїх побратимів загинули. Вони віддали свої життя за кращу долю країни, за торжество справедливості і гідності. Минув рік від часу тих подій. На жаль, ті, хто перебуває біля керма влади, не поспішають втілювати в життя ідеї Революції гідності. А без цього нам не вдасться збудувати оновлену Україну, в якій панує справедливість і національна гідність".

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: рятувальники провели ...
Наступна новина: телефонне шахрайство. ...

КОМЕНТАРІ