В Закарпатській області берегівські міліціонери вилучили пістолет та набої

В Закарпатській області берегівські міліціонери вилучили пістолет та набої

23.02.15 09:08 0 576
В рамках проведення оперативно-профілактичної операції «Зброя та вибухівка» правоохоронцями Берегівщини провояться заходи, спрямовані на виявлення та вилучення з незаконного обігу незареєстрованої вогнепальної зброї та боєприпасів.

Співробітник дозвільної системи Берегівського райвідділу міліції Опанас Гарагуля отримав інформацію про те, що житель села Мужієво Берегівського району може незаконно зберігати вогнепальну зброю. В ході перевірки дана інформація підтвердилася.

21-річного хлопця правоохоронці перестріли, коли той прямував пішки у сусіднє село Кідьош. У внутрішній кишені його куртки міліціонери виявили саморобний пістолет для стрільби набоями калібру 5,6 мм. та три патрони відповідного калібру.

Хлопець пояснив, що вказані набої він випадково знайшов, після чого вирішив переробити свій пневматичний пістолет для відстрілу куль калібру 5,6 мм. У майбутньому мав намір полювати з цим пістолетом на фазанів.

За даним фактом слідчим Берегівського райвідділу міліції розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Носіння вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. За це передбачено позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

- Нагадаю, що від кримінальної відповідальності звільняється особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою статті 263 КК України, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, - наголосив начальник Берегівського райвідділу міліції підполковник Микола Куриця.

Яна Денисюк

Берегівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліціонери повернули ...
Наступна новина: Шахраї ошукали жительку ...

КОМЕНТАРІ