У Житомирі пильність громадян допомогла викрити потенційних шахраїв,які ще й пограбували пенсіонерку

У Житомирі пильність громадян допомогла викрити потенційних шахраїв,які ще й пограбували пенсіонерку

24.02.15 08:17 0 719
Поквартирний обхід «благодійниками» житомирської багатоповерхівки врешті закінчився пограбуванням літньої жінки, яка повірила у розказані їй байки. Вийти на слід зловмисників і затримати одного з них міліції допомогли сусіди пенсіонерки. Розшук інших співучасників злочину триває.

У післяобідню пору до міліції зателефонувала 62-річна жителька обласного центру і повідомила, що невідомі особи пограбували її просто у під'їзді біля власної квартири. На місце події для детального з'ясування обставин виїхала слідчо-оперативна група Житомирського міськвідділу міліції.

Зі слів заявниці правоохоронці з'ясували, що до її оселі близько півдня постукали незнайомі чоловік і жінка, які відрекомендувалися представниками якоїсь фінансової спілки. Вони запропонували господарці обзавестися кредитною карткою, що обіцяла привабливі переваги для клієнта за умови постійного користування нею. Мовляв, за кожну запозичену суму на картку надходитимуть гарні бонуси без додаткового відсотка за позику. От тільки, мовляв, аби активувати диво-кредитку, потрібно сплатити певну суму.

Жінка, наслухавшись теревенів незнайомців, вирішила скористатися слушною нагодою і записатися у клієнти спілки. Попросивши почекати «благодійників» на сходинковому майданчику, господарка повернулася у квартиру і дістала із схованки конверт із грошовими збереженнями, аби на місці розрахуватися з ними. Однак останні повели себе доволі дивно: побачивши значну суму грошей, чоловік раптово вихопив з рук пенсіонерки увесь пакунок і разом з напарницею швидко втік. Заразом жінка позбавилася 10 тисяч доларів США та 12 тисяч гривень.

– На допомогу міліції прийшли сусіди потерпілої, - розповів начальник Житомирського МВ УМВС Михайло Сорока. – Вони розповіли, що незнайомці з цією сумнівною пропозицією ходили по іншим квартирам жителів багатоповерхівки. Окрім того, увагу людей вони привернули номерними знаками автомобіля, на якому приїхали, а саме приналежністю їх до одеського регіону.

Тож, виявити автівку міліціонерам було справою техніки. Результатом проведених заходів стало затримання оперативниками міськвідділу міліції 40-річного жителя Одеси та 35-річної жительки Російської Федерації. До речі, чоловік уже мав судимість за вчинений раніше грабіж, причетність жінки до протиправних діянь наразі перевіряють правоохоронці.

Нині в рамках розпочатого за ч.2 ст.186 (Грабіж, учинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України досудового розслідування міліція встановлює особи поплічників затриманого одесита, а також з'ясовує усі обставини вчинення цього злочину та інших можливих.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині суд визнав ...
Наступна новина: У Тернополі відбудеться ...

КОМЕНТАРІ