На Житомирщині затримано колекціонера арсеналу боєприпасів

На Житомирщині затримано колекціонера арсеналу боєприпасів

24.02.15 08:12 0 698
За незаконне зберігання боєприпасів чоловікові загрожує до 7 років позбавлення волі.

У рамках проведення оперативно-профілактичної операції «Зброя та вибухівка» правоохоронцями УМВС України на Південно-Західній залізниці проводяться заходи, спрямовані на виявлення та вилучення з незаконного обігу незареєстрованої вогнепальної зброї та боєприпасів.

22 лютого близько 14 години 30 хвилин поруч із залізничною колією перегону «Житомир – Бистра» було зупинено житомирянина. У 23-річного непрацюючого хлопця при особистому огляді було виявлено і вилучено 3 набої калібру 7,62 мм, 3 набої калібру 9 мм та 38 набоїв калібру 5,6 мм. У присутності понятих парубок вказав на кишеню куртки з пачкою з-під цигарок, яка містила патрони. Крім того, там знаходилася картонна упаковка набоїв.

Затриманий пояснив, що боєприпаси знайшов два тижні тому поблизу одного з кар'єрів міста.­

Усі вони вилучені та направлені на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України на Південно-Західній залізниці.

Як повідомляє начальник слідчого відділу ЛВ на станції Житомир Володимир Сокірко, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

Наразі міліціонери з'ясовують обставини та наміри зберігання вилученого арсеналу. Триває досудове слідство.

Правоохоронці вкотре нагадують громадянам, що законодавством звільняються від кримінальної відповідальності особи, які добровільно видали органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої. Ті ж, у кого стражі порядку вилучили небезпечний арсенал, нестимуть кримінальну відповідальність.

СЗГ Управління МВС України

на Південно-Західній залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Скористатися таємно ...

КОМЕНТАРІ