Затримали двох «беркутівців»,ймовірно,причетних до розстрілів на Інститутській – Аваков

Затримали двох «беркутівців»,ймовірно,причетних до розстрілів на Інститутській – Аваков

24.02.15 08:26 0 714
У рамках розслідування розстрілу учасників Майдану на вулиці Інститутській у Києві МВС і ГПУ затримали двох бійців колишнього спецпідрозділу «Беркут», повідомив глава МВС Арсен Аваков. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Під час реалізації оперативної інформації, слідчими органами проведено 18 обшуків стосовно 20 колишніх співробітників колишнього «Беркута», в ході яких вилучено речові докази безпосередньо мають відношення за фактом пред’явленої підозри у вчиненні злочину», – написав Аваков на своїй сторінці в Facebook.

Аваков повідомляє, що у найближчі години буде оголошено про підозру ще 18 екс-беркутівцям, які будуть оголошені в розшук.

«Обидва затриманих, як і 18 розшукуваних – були бійцями так званої «чорної роти Беркута», які 20 лютого 2014 рокуотримали злочинний наказ від міністра МВС Захарченка застосувати вогнепальну зброю проти мирних учасників Євромайдан і стріляли в людей», – додав він.

Наразі в суді розглядають справу проти колишніх «беркутівців» Сергія Зінченка та Павла Аброськіна. Їх підозрюють у вбивстві 39 майданівців 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею».

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Більшість офісних ...

КОМЕНТАРІ