В Івано-Франківську відкрили анотаційну дошку ще одному Герою загиблому в зоні АТО

В Івано-Франківську відкрили анотаційну дошку ще одному Герою загиблому в зоні АТО

24.02.15 08:32 0 749
В рамках міської програми «Івано-Франківськ – місто героїв» на фасаді загальноосвітньої школи №12 відкрили анотаційну дошку начальнику штабу 5-го територіального батальйону оборони «Прикарпаття» Юрію Барану

23 лютого 2015 року в рамках міської програми «Івано-Франківськ – місто героїв» вшанували пам'ять Героя, воїна який загинув 8 липня 2014 року під час проведення антитерористичної операції на Донеччині Юрія Барана.

Юрій Баран є зразком справжнього мужнього українського офіцера. В бою з підступним ворогом він віддав найдорожче – своє життя – за волю і незалежність рідної України, заради нашого майбутнього.

Присутні на відкритті міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, ініціатор програми Руслан Марцінків, побратими Героя та колектив школи подякували його сім'ї та рідним.

Як зазначив Віктор Анушкевичус – встановлена на фасаді школи дошка Герою завжди нагадуватиме про героїзм та самопожертву сучасних захисників Вітчизни, а молодим поколінням, учням школи буде прикладом справжнього патріотизму, відваги та честі офіцера.

За словами дружини Юрія Марії Баран, її встановлення на фасаді школи є потрібним, щоб школярі знали своїх Героїв: «Я думаю, що таке вшанування пам'яті є необхідним. Тому що тоді діти знатимуть своїх Героїв, які захищали незалежність нашої країни. Дай Боже, щоб ця війна закінчилась, але зараз молодь повинна знати своїх Героїв».

Баран Юрій Миколайович:

- народився в 1968 році у селі Добрин Ізяславського району Хмельницької області;

- у 1975 році першокласником ввійшов до стін Івано-Франківської школи №12, в якій навчався 10 років, ставши випускником у 1985 році;

- у тому ж 1985 році поступив у Хмельницьке вище артилерійське командне училище та закінчив його в 1989 році;

- з 1989 року служив у багатьох містах України. У 2005 році вийшов на військову пенсію;

- у 2014 році в травні очолив батальйон, став начальником штабу, першим заступником командира батальйону «Прикарпаття»

- вбитий 8 липня 2014 року, вдень під час обстрілу снайпером у районі міста Амвросіївка Донецької області. Офіцер не мав на собі ні бронежилету, ані шолома.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненщина: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ