В Ужгороді молебнем-реквіємом вшанували Небесну сотню

В Ужгороді молебнем-реквіємом вшанували Небесну сотню

24.02.15 09:30 0 727
20 лютого 2015 року в Ужгороді відбувся молебень та пам'ятний хід містом на вшанування Героїв Небесної сотні. Акція відбулася за участі народного депутата України VII скликання свободівця Едуарда Леонова.

Збір учасників відбувся біля пам'ятника Т. Шевченку, що на пл. Народній, звідки ужгородці попрямували пам'ятним ходом основними вулицями міста. Закінчився хід у сквері ім. Небесної сотні, де і відбувся молебень за участі духовенства академічного храму ім. св. Кирила і Мефодія Української богословської академії та патріарха української автокефальної церкви, отця Кирила.

"Смерть Небесної сотні має протверезити нас. Як Ісус свого часу заплатив життям за наше спасіння, так і наші герої віддали своя життя за кожного з нас", – зазначив у виступі архімандрит Віктор (Бедь). "Не знає ніхто більшої й святішої любови, як той, що покладе своє життя за друзів", – додав владика Кирило.

"Багато з нас також 20 лютого були на Інститутській, і якщо Бог вберіг нас від кулі тоді – значить, він для чогось наше життя врятував, аби ми тепер не дозволили спаплюжити пам'ять героїв. Українська Православна Церква Київського Патріархату також була у центрі тих горезвісних подій, священики стояли пліч-о-пліч з нами на передовій, капелани й нині на передовій із нашими захисниками. На жаль, місцева влада не міняється і нині, коли в країні війна, в Ужгороді організовують ярмарку, що свідчить про абсолютну аморальність та цинізм місцевих посадовців!" – підкреслив Едуард Леонов.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ