Вінничина: «Консолідація зусиль – запорука успішності та результативності роботи з внутрішньо переміщеними особами»

Вінничина: «Консолідація зусиль – запорука успішності та результативності роботи з внутрішньо переміщеними особами»

24.02.15 09:36 0 728
Під такою назвою 20 лютого у Вінницькому обласному центрі зайнятості відбувся «круглий стіл»

До участі у засіданні були запрошені громадські та волонтерські організації : Вінницька обласна правозахисна організація «Джерело Надії», Вінницька громадська організація «Інформаційно-просвітницький центр «Вісь», громадська організація «Пані Всесвіт», Вінницьке обласне об'єднання громадських організацій «Відкрите суспільство», громадська організація «Прогресивні жінки», благодійний фонд «Подільська громада», та «Молодіжна ліга підприємництва».

Основною метою заходу стало визначення спільних невідкладних та скоординованих дій у розв'язанні проблем внутрішньо переміщених осіб, зокрема,- забезпечення їх зайнятості та інтеграції в місцеві громади.

Про необхідність комплексу заходів щодо вирішення проблем зі сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб говорив у своєму виступі Вячеслав Гаврилюк, директор Вінницького обласного центру зайнятості. Він відзначив, що співпраця з громадськими та волонтерськими організаціями на часі.

Світлана Аляб'єва, перший заступник директора, поінформувала присутніх про комплекс соціальних послуг, які надаються переселенцям службою зайнятості. Це підбір підходящої роботи, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, проходження професійного навчання, відкриття власної справи. Вона наголосила, що обласна служба зайнятості ставить перед собою завдання знайти роботу кожному переселенцю – шукачу роботи – за новим місцем проживання. Учасникам круглого столу презентували заходи, передбачені проектом урядової Програми працевлаштування та професійного навчання внутрішньо переміщених осіб на 2015 – 2016 роки. Під час обговорення проекту урядової Програми представники громадських організацій мали змогу висловити своє бачення щодо проблем в роботі з вимушеними переселенцями, поділились досвідом роботи з такими людьми.

Оксана Недзельська, начальник відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості, акцентувала увагу присутніх на необхідності психологічної підтримки внутрішньо переміщених осіб та учасників антитерористичних операцій, запропонувала кожній із присутніх сторін укласти угоду про спільні дії щодо сприяння соціально-психологічній реабілітації та професійній самореалізації внутрішньо переміщених осіб.

Учасники круглого столу домовились про подальшу співпрацю у розв'язанні проблем, що стосуються соціально-психологічної підтримки та працевлаштування переселенців, їх адаптації у новому життєвому середовищі.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді ...
Наступна новина: Всеукраїнський тур ...

КОМЕНТАРІ