На Рівненщині суд визнав винним лікаря у скоєнні злочину

На Рівненщині суд визнав винним лікаря у скоєнні злочину

24.02.15 08:15 0 736
Одну тисячу гривень лікар вимагав та отримав за складання висновку про відстрочку від служби в Збройних силах України, а натомість заплатить понад 17 тисяч гривень штрафу та позбудеться права перебувати у складі лікарів-спеціалістів із забезпечення призову.

За словами заступника начальника УДСБЕЗ УМВС України в Рівненській області Владислава Насанкіна, 28 січня Рівненський міський суд розглянув кримінальне провадження, відкрите 24 грудня минулого року за частиною 1 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди). Тоді на «гарячому» працівники УДСБЕЗ затримали лікаря ортопеда-травматолога поліклініки Рівненської центральної районної лікарні, коли той вимагав та отримав одну тисячу гривень за складання висновку, необхідного для одержання призовнику відстрочки від служби в Збройних силах України.

Судом лікаря визнано винуватим у вчиненому злочині і призначено покарання у вигляді штрафу 17 170 грн. та позбавлено права перебувати у складі лікарів-спеціалістів із забезпечення призову громадян України на строкову військову службу строком на 3 роки.

Вирок суду в законну силу ще не вступив. Учасники судового процесу мають право на його оскарження в передбачений законом термін.

СЗГ (за матеріалами УДСБЕЗ) УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Журналісти зможуть ...
Наступна новина: У Житомирі пильність ...

КОМЕНТАРІ