У Рівненській області ініціативні обирають власну справу

У Рівненській області ініціативні обирають власну справу

24.02.15 08:41 0 678
Працевлаштування внутрішньо переміщених осіб на теренах західного краю – справа нелегка. Але той, хто хоче працювати, знаходить за допомогою служби зайнятості свій шлях до успіху. Так, за сприяння фахівців Сарненського районного центру занятості з початку 2015 року вже троє переселенців започаткували власну справу.

Тривожне протистояння на Сході нашої країни призводить до збільшення кількості людей, які вимушено покидають свої домівки та шукають прихистку на інших територіях України. Оскільки Полісся завжди було трудонадлишковим регіоном, переселенцям важко знайти роботу за своїм професійним досвідом. І тоді енергійним, ініціативним людям, які бажають організувати нову справу, фахівці служби зайнятості пропонують започаткувати власний бізнес шляхом отримання допомоги по безробіттю одноразово. З початку 2015 року троє осіб з числа вимушених переселенців скористалися такою соціальною послугою служби.

Розпочати власний бізнес зі створення та декорування в'язаних сувенірів вирішила Анастасія Єгорова, яка приїхала із зони АТО. Професійний досвід у молодої дівчини не дуже великий – працювала менше року касиром торговельного залу у Луганську, тому власний бізнес вирішила розпочати із свого захоплення – плетива. Для Анастасії це – хобі, якого навчила ще зовсім маленьку дівчинку матуся. Нині улюблене заняття, яке раніше дарувало лише позитивні емоції, почне приносити ще й прибуток. Анастасія планує в'язати речі на замовлення, використовувати оригінальні візерунки, якісну пряжу – тож сподівається на гарний дохід.

Олег Веремейчук приїхав до Сарн із Маріуполя. Майже 20 років працював слюсарем-ремонтником на металургійному комбінаті «Азовсталь», але все життя мріяв працювати з деревом. Тому, коли приїхав до Сарненського району, де лісопильне виробництво займає досить велику частину в переробній промисловості, вирішив відкрити власну справу. Олег Володимирович захистив бізнес-план на тему «Лісопильне та стругальне виробництво з використанням стаціонарного чи мобільного обладнання». Втілення цієї мрії дасть можливість забезпечувати сім'ю та розвиватися далі. Олег Веремейчук прагне досягти високих показників, постійно вдосконалювати організацію праці, розширювати коло клієнтів. А всім, хто вагається і не впевнений у своїх силах, радить не боятися ризику, працювати над собою і прагнути успіху. А служба зайнятості завжди готова підтримати підприємницькі ініціативи людей, які справді бажають працювати.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ