У Рівному переселенцям розповіли про всі можливості зайнятості

У Рівному переселенцям розповіли про всі можливості зайнятості

24.02.15 08:31 0 724
Зустріч жителів Донецької та Луганської областей, які тимчасово проживають на Рівненщині відбулася 21 лютого у приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки. Участь у заході взяли заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Новорок та заступник директора Рівненського міського центру зайнятості Світлана Ротар.

Люди, яким довелося залишити свої домівки, ділилися проблемами та обговорювали нагальні питання з представниками влади та соціальних служб. Поспілкуватися з ними прийшов заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук. Були присутні юристи, представники міграційної служби, соціального захисту населення, психологи, волонтери, рятувальники.

Основна мета зустрічі полягала в тому, щоб люди, які були вимушені виїхати з районів проведення АТО, зустрілися та поділилися своїми проблемами та позитивним досвідом.

– Ми будуємо нову реальність і вчимося жити з коліс, тому все, про що ми дізнаємося, починаємо зразу застосовувати на практиці, – зазначив керівник Рівненського відділення громадської організації «Всеукраїнське об'єднання вимушено переміщених осіб «Україна – моя сім'я» Борис Пасичнюк.

Відтак, на зустрічі було дуже багато запитань, які стосувалися фактично всіх сфер життя, зокрема, працевлаштування.

– Реальність така, що, на жаль, дуже важко повністю задовольнити потреби у працевлаштуванні, – зауважила заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Новорок. – Ринок праці переповнений, промисловий сектор не працює та й галузеве спрямування нашої невеличкої області інше. Тому для того, щоб допомогти внутрішньо переміщеним особам, з кожним із них у центрах зайнятості іде кропітка індивідуальна робота.

Люди, котрі приїжджають, переважно мають спеціальності, за якими в нашому регіоні знайти роботу неможливо. Тому Тетяна Новорок наголосила на різних варіантах перенавчання іншим професіям, більш затребуваним на ринку праці Рівненщини. Вона також розповіла про можливості тимчасової зайнятості, зокрема в громадських роботах, про механізм започаткування власної справи.

Відповіді на конкретні запитання фахово надала заступник директора Рівненського міського центру зайнятості Світлана Ротар. Також присутні отримали роз'яснення про законодавчі зміни у сфері соціального захисту, можливості розселення, медичного обслуговування, навчання та виховання дітей, відновлення втрачених документів тощо.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ