У Рівненській області соціальна робота з особами,які засуджені до покарань,не пов'язаних з позбавленням волі

У Рівненській області соціальна робота з особами,які засуджені до покарань,не пов'язаних з позбавленням волі

24.02.15 08:05 0 769
День відкритих дверей провели у Кузнецовському міському центрі зайнятості 18 лютого для безробітних, які належать до категорії засуджених до покарань, не повязаних з позбавленням волі, та перебувають на обліку в Кузнецовському МРВ КВІ УДПтС України в Рівненській області

У заході взяли участь 16 осіб. Начальник відділу активної підтримки безробітних Руслана Ярощук поінформувала їх про послуги служби зайнятості, стан місцевого ринку праці, перспективи працевлаштування. Вона ознайомила безробітних з переліком професій та звернула увагу на ті, які користуються значним попитом у місті. Переважно це робітничі професії: продавець, бармен, офіціант, перукар, слюсар з ремонту автомобілів, взуттьовик тощо.

Руслана Ярощук наголосила: “Відповідно до Конституції України всі громадяни, в т. ч. особи, які засуджені до покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, мають законне право звернутися до служби зайнятості і отримати всі належні соціальні послуги. Насамперед це сприяння у працевлаштуванні, професійне навчання або перепідготовка, послуги з профорієнтації та профдіагностування. Саме у центрі зайнятості сконцентрована вся повна інформація роботодавців про вакансії та вимог до них”.

В Інформаційному центрі для молоді був проведений профорієнтаційний семінар з техніки пошуку роботи, після чого відбулося обговорення теми у форматі “запитання – відповідь”. Враховуючи те, що це молоді люди у віці до 35 років, їх переважно цікавили питання ставлення суспільства до них, а також можливість отримати роботу або професію за допомогою служби зайнятості.

Про законодавчі норми і права розповіла інспектор Кузнецовського МРВ КВІ УДПтС України в Рівненській області Інна Мочарська, про призначення допомоги по безробіттю – головний спеціаліст Кузнецовського МРЦЗ Ольга Стецюк. Зацікавила учасників заходу можливість пройти профтестування. Руслана Ярощук допомогла безробітним визначити свій професійний потенціал і надала низку індивідуальних консультацій.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Отар Довженко: Наша манія ...

КОМЕНТАРІ