Новий спектакль заньківчани присвятили латвійському драматургу Янісу Райнісу

Новий спектакль заньківчани присвятили латвійському драматургу Янісу Райнісу

24.02.15 11:07 0 777
У п'ятницю, 27 лютого, о 18.00 у Львові у Національному академічному українському драматичному театрі ім. М. Заньковецької відбудеться прем'єра вистави «Вій, вітерець!», яка присвячена 150-річчю з дня народження автора п'єси латвійського драматурга та поета Яніса Райніса

Про це повідомляє офіційний сайт театру.

Вистава буде благодійною – усі кошти скерують на лікування поранених українських військових.

«Вій, вітерець» буде першою прем’єрою 2015 року у Національному театрі ім. М. Заньковецької. Автор п’єси – відомий та шанований латвійський поет, драматург, політичний діяч Яніс Райніс.

«Вій, вітерець!» – це історія, де кожний крок героїв – крок кохання. Кожний глядач у цій постановці заслуженого діяча мистецтв України Вадима Сікорського побачить щось своє, рідне та знайоме. Адже рішення вистави виходить далеко за межі побутового реалізму і переносить нас у символічний світ образів та почуттів. А колишній гімн Латвії «Вій, вітерець!» та усе музичне оформлення створять атмосферу вільного лету», – йдеться у повідомленні.

Прагнення поета бачити свою країну незалежною та цілісною чітко віддзеркалюються у нашому сьогоденні, наголошують у театрі: «Ситуація, у якій опинилася Україна, вимагає від кожного громадянина нашої держави не тільки солідарності, а й підтримки один одного. Було сказано мудрими людьми, що сила будь-якого народу полягає у його беззаперечній єдності. На Сході України – військові дії. Своїм спокійним сном ми завдячуємо кожному воїну, який не спить і стоїть на варті нашого мирного неба».

На виставу завітають шановані гості з Латвійської Республіки, які також висловили бажання долучитися до доброї справи. На чолі делегації будедепутат Латвійського сейму Айнарс Межуліс, а також почесний консул Латвійської Республіки у Львові Володимир Гарцула.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницькі Держохоронці ...
Наступна новина: Луцькі «спрощенці» в січні ...

КОМЕНТАРІ