У Дрогобичі прощаються з відомим лікарем і громадським діячем Михайлом Петриком

У Дрогобичі прощаються з відомим лікарем і громадським діячем Михайлом Петриком

24.02.15 09:27 0 646
23 лютого, у Дрогобичі прощаються з відомим лікарем, організатором охорони здоров'я Михайлом Григоровичем Петриком, який відійшов у вічність на 75 році життя.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

На оперативній нараді у Ратуші, що відбулася вранці, пам’ять Михайла Петрика вшанували хвилиною мовчання. Секретар міської ради, в.о. міського голови Тарас Метик нагадав, що Михайло Петрик очолював галузь охорони здоров’я Дрогобича і Стебника, був головним лікарем територіального медичного об’єднання. Дрогобичани обирали М. Петрика депутатом міської та обласної рад і він виправдовував довір’я громади, вносив свою лепту у розвиток медицини Львівщини.

Це була чесна і приципова людина. Михайло Григорович належав до тих, хто мав свою думку і не прогинався під систему. Переконував, переживав за справу, але, на жаль, його не завжди чули і розуміли.

Він продукував цікаві проекти, але не завжди знаходив реальну підтримку у їх втіленні. Зокрема, М. Петрик ініціював перехід на страхову медицину через створення «Каси хворих», що могло підвищити якісні показники роботи галузі охорони здоров’я. Система, на жаль, не сприйняла його ідей.

Михайло Григорович багато зробив для поліпшення медичного обслуговування у Стебнику, працюючи останні роки свого життя на посаді заступника головного лікаря міської лікарні.

Михайло Петрик запам’ятається своєю людяністю, мудрістю, виваженістю, силою волі. Це була творча особистість, яка мала оригінальне мислення, велику душу, завжди серцем відгукувалася на виклики життя, на людські болі. Його добрі справи як лікаря і організатора медицини, а також створені ним прекрасні поезії, які стали піснями, будуть служити людям і жити у їх пам’яті.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Свято рідної мови у Луцьку
Наступна новина: Свободівці зі Львівщини ...

КОМЕНТАРІ