Отар Довженко: Наша манія прощення – це комплекс жертви,вдячної ворогам за увагу

Отар Довженко: Наша манія прощення – це комплекс жертви,вдячної ворогам за увагу

24.02.15 08:06 0 729
Наша манія прощення – це якийсь бридкий комплекс меншовартості, вічної жертви, вдячної ворогам уже за те, що вони звертають на неї увагу. Отар Довженко. Фото: ZIK

Про це вчора, 22 лютого, на своїй сторінці у Facebook написав медіаексперт, викладач Українського католицького університету Отар Довженко.

За його словами, «оце шнє свято (Прощена неділя, – ред.) мало би бути головним нашим національним празником».

«Бо це ми вміємо, о, це ми вміємо – прощати ворогів, співчувати ворогам, ставити себе на місце ворогів, перекладати вину ворогів на вищу інфернальну силу, шукати і знаходити їм виправдання та пом’якшуючі обставини, вважати ворогів не ворогами й доводити це навколишнім, ставати на захист ворогів і тих, хто їм допомагає, вмирати за їхнє право висловлювати свою думку та переконання вільно, вболівати, щоб їх не дай Боже не назвали ворогами (хейтспіч!), не дискримінували, щоб вороги чогось не того не подумали й не показали по своєму ворожому телебаченню», – пише О. Довженко.

Він зазначив, що «в цьому немає нічого християнського»: «Християнська готовність прощати – це позиція сильної, впевненої, цілісної особистості. Вона означає: ти завдав мені шкоди, але ти не можеш забрати в мене найголовнішого й найважливішого, того, що в мене у серці, а будь-яка інша шкода мені, зрештою, не така страшна».

За словами Довженка, наша манія прощення – «це якийсь бридкий комплекс меншовартості, вічної жертви, вдячної ворогам уже за те, що вони звертають на неї увагу».

«Якщо мене вдарили в табло, значить, моє табло заступило шлях чиємусь кулаку, а отже, винен я. Синок, ти нє ушибся? – спросіло сєрце матєрі», – додає медіаексперт.

Він зазначив, що позиція агресорів (не лише «Путіна», а й тамтешнього суспільства, яке переважно підтримує агресію) ще на початку російської інвазії така: «Да как вы смеете защищаться?».

«Оце перелякане «Да как я смею защищаться?» бринить у кожному пості на захист ватників і адептів 23 лютого, у кожному дописі про «не всі росіяни однакові», у закликах не уподібнюватись лайфньюс і зверненнях до російського студентства», – йдеться у дописі.

«Невже смерть і каліцтво має прийти в кожну родину, щоб природне людське ставлення до тих, хто нас убиває й калічить – і до тих, хто підтримує цих виродків грішми, словами, лайками в соцмережах чи чим завгодно, – витіснило цю овечу якість?», – запитує Довженко.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Скористатися "орендованим" ...

КОМЕНТАРІ