У Львові покажуть виставку художників-переселенців з Донбасу та Криму

У Львові покажуть виставку художників-переселенців з Донбасу та Криму

24.02.15 09:16 0 674
Впродовж квітня-травня 2015 року у Львові проводитиметься художня виставка митців з Донбасу та Криму «Код української нації – справжня єдність». Під час виставки відбудеться благодійний аукціон, виручені кошти з якого підуть на підтримку хворих дітей-переселенців та дітей з сімей воїнів АТО.

Про це 23 лютого інформує прес-служба ЛМР.

Проект «Код української нації – справжня єдність» складається з кількох підпроектів, що об’єднані однією ідеєю – самоідентифікація громадян України і їхня належність до одного ментального поля, незалежно від національності. Автор проекту – Марія Рец, координатор – Каріна Адам’янц.

«Загальновизнаним є те, що громадян України об’єднують спільні риси національного характеру: любов до волі, емоційність, що виявляється в любові до музики, наближеність українців до природи, культ жінки й родини, духовність, толерантність до інших народів, працелюбність, гостинність. Саме ці риси українського народу знайшли своє відображення в нашому проекті.

Ми – художники-переселенці, які походять з Донбасу й Криму. Кожен автор, який бере участь у проекті, надасть для виставки не менше п’яти робіт. В роботах авторів проекту використані різні матеріали й техніки (живопис, графіка, кераміка, скло та ін.). Роботи будуть представлені в кількох країнах Західної Європи і у великих містах України – Київ, Дніпропетровськ, Львів», – розповідають організатори.

Стартовим майданчиком цього проекту є Львів, де роботи митців зі Східної України будуть експоновані разом з роботами львівських митців у квітні-травні 2015 року. Художники будуть поповнювати роботи, що вже продані на благодійному аукціоні, замінюючи їх новими творами.

У межах виставки, окрім робіт учасників, можна буде придбати тематичні листівки з роботами авторів проекту. Протягом виставкових днів будуть проводитись майстер-класи від авторів-учасників проекту, а також інші інтерактивні заходи для відвідувачів виставки.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Бійці батальйону "Львів" ...

КОМЕНТАРІ