У Луцьку турнір пам'яті першого майстра спорту з боксу

У Луцьку турнір пам'яті першого майстра спорту з боксу

24.02.15 09:56 0 755
До уваги лучан та гостей нашого міста, любителів боксу.

З 27 лютого по 01 березня ц.р. у спорткомплексі обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою (вул.Стрілецька, 6) у третє в нашому місті відбудеться Всеукраїнський турнір з боксу серед юнаків, юніорів, молоді та чоловіків, присвячений пам'яті першого майстра спорту СРСР на Волині з боксу Володимира Каменєва.

Організаторами даних змагань цьогоріч стали комітет по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради, управління молоді та спорту облдержадміністрації, Федерація боксу міста Луцька, Волинське обласне відділення НОК України, управління освіти і науки облдержадміністрації та комунальний заклад “ДЮСШ № 2 Луцької міської ради”.

Головними спонсорами змагань будуть торгова марка “Забіяка” і регіональна газова компанія “Волиньгаз”, які постійно підтримують спортивно-масові заходи у нашому місті.

Офіційними партнерами цьогорічних змагань також є ТОВ “КРОМБЕРГ ЕНД ШУБЕРТ УКРАЇНА”, ТМ “М'ясопром Торчин”, ДКП “Луцьктепло” та група компаній “АТЛАНТА”.

Планується участь близько 20 команд із західних та центральних областей України.

Оргкомітет, рідні та близькі Володимира Каменєва запрошують усіх хто його знав, а також усіх прихильників боксу відвідати цікаві змагання.

Початок змагань 27 лютого (п'ятниця) о 15.00 годині, урочисте відкриття - о 17.00 годині.

28 лютого (cубота) - о 14.00 годині.

01 березня (неділя) - об 11.00 годині.

Довідка. Каменєв Володимир Георгійович – народився 2 лютого 1938 року в м. Харків.

Після закінчення війни у 1945 році його родина переїхала проживати до Луцька, щоправда не в повному складі, адже його батько у 1943 році загинув на фронті.

З юних років Володимир любив спорт, займався футболом, боротьбою та боксом. Але на початку 50-их років минулого століття все ж таки віддав перевагу боксу.

За свою спортивну кар'єру провів на рингу понад 100 офіційних поєдинків. Виступав за спортивні товариства “Трудові резерви”, “Спартак”, “Динамо”. У 1963 році переміг на Всесоюзному чемпіонаті фізкультурно-спортивного товариства “Динамо”, за що рішенням центральної ради союзу спортивних товариств і організацій СРСР від 31.01.1964 № 36191 йому було присвоєно звання майстер спорту СРСР. Раніше подібне почесне звання не було присвоєно жодному Волинському боксеру, таким чином Каменєв В.Г. став першим майстром спорту СРСР з боксу на Волині.

Закінчив боксерську кар'єру на початку 1970 року. Відтоді почав навчати азам боксу юних мешканців міста Луцька. За час тренерської роботи підготував плеяду майстрів спорту СРСР: Олександра Плотнікова, Володимира Плотнікова, Анатолія Нікітенко, Петра Скопу, Анатолія Понагайбу, Івана Кожушко та Лева Васюру.

Виховав трьох синів, які також пішли по шляху свого батька та активно займались боксом. Найвідданіше продовжує служити справі свого батька син Артур, який у даний час працює тренером-викладачем відділення боксу комунального закладу “ДЮСШ № 2 Луцької міської ради” і який уже виховав майстрів спорту України Віктора Манзика, Ярослава Старікова, Василя Лотоцького та Андрія Клімовича.

Помер Володимир Георгійович 10 січня 2007 року. Похований на міському цвинтарі в селі Гараджа.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ