У Луцьку відбувся хід "Ніхто не забутий… Ніхто не покараний!"

У Луцьку відбувся хід "Ніхто не забутий… Ніхто не покараний!"

24.02.15 09:41 0 740
22 лютого 2015 року в Луцьку відбувся меморіальний хід "Ніхто не забутий… Ніхто не покараний!" та громадянська панахида за Героями Небесної сотні.

Акція розпочалася з центру Луцька і завершилася на Меморіалі слави біля могили Героя Небесної сотні свободівця Василя Мойсея. Там священники УПЦ Київського Патріархату на чолі з митрополитом Михаїлом відслужили панахиду за Героями України. Участь в акції взяли свободівці, зокрема перший заступник голови Волинської ОДА Сергій Кудрявцев, перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик, голова Луцької міської організації ВО "Свобода" Микола Федік, депутати-свободівці Волинської обласної і Луцької міської рад.

По тому брат Василя Мойсея Роман Мойсей зачитав звернення учасників громадянської акції "Ніхто не забутий… Ніхто не покараний!"

"Минув рік від подій Революції гідності на Майдані. Російська агресія розширюється і стає ще підлішою і масштабнішою. Продовжують гинути кращі з українців, агресор і його найманці руйнують інфраструктуру. Водночас продовжує занепадати українська економіка, катастрофічно знецінюється гривня, зростають ціни, до жалюгідного впав рівень життя більшості українців. Проблему всеохоплюючої корупції так і не розв'язано. Ба більше, влада і далі опирається на супербагатих олігархів, більшість із яких мають бізнес, пов'язаний із Росією, отже, є агентами впливу країни-агресора. За рік так і не відбулася справжня мобілізація всієї країни, всіх її ресурсів для досягнення перемоги у національно-визвольній війні", – зазначено у зверненні.

Учасники громадянської акції "Ніхто не забутий... Ніхто не покараний!" звернулися до Президента України, українського уряду, Верховної Ради України з такими вимогами:

1.Негайного радикального очищення судової системи від корумпованих прислужників старого режиму, які продовжують відпускати злочинців, даючи їм можливість уникнути відповідальності і втекти за межі України.

2.Розгортання не просто часткової мобілізації військовозобов'язаних, а справжньої системної мобілізації всіх внутрішніх ресурсів країни для повноцінного оснащення українського війська, починаючи зі статків олігархів, які ведуть бізнес з країною-агресором, і тих, які прихо­вують свої доходи за різноманітними схемами і в офшорах.

3.Почати боротьбу з корупцією із себе, запровадивши порядок негайного звільнення від займаних посад або позбавлення депутатських повноважень осіб, стосовно яких встановлено факти корупційних дій, незалежно від статусу високопосадовця, в тому числі виборності.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині дівчина ...
Наступна новина: Закарпатські ...

КОМЕНТАРІ