В Луцьку депутати працюють у комісіях

В Луцьку депутати працюють у комісіях

24.02.15 12:01 0 762
Напередодні пленарного засідання 71-ї сесії міської ради на своє засідання зібралися члени постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Участь у її роботі взяли депутати Іван Корчук, Юрій Корольчук, Олександр Пиза, Ігор Поліщук, секретар міської ради Сергій Григоренко.

Так, у порядку денному роботи постійної комісії було 16 питань.

Члени комісії вирішили не заслуховувати звіт міського голови про діяльність виконавчих органів міської ради за 2014 рік, адже мали можливість з ним ознайомитися попередньо. Вирішили перейти одразу до запитань. Іван Корчук поцікавився у Миколи Романюка, що, на його думку, йому не вдалося реалізувати у 2014 році.

Міський голова зауважив, що, на жаль, не вдалося побудувати тролейбусну контактну мережу, яка з'єднала б вулиці Окружна та Львівська. Також не вдалося облаштувати територію довкола Вежі Чорторийських, облаштувати притулок для безпритульних тварин тощо. Проте, він наголосив, що про ці плани ніхто не забуває і намагатимуться їх втілити у життя.

Юрій Корольчук поцікавився чи не надходило до міської ради ніяких листів чи вказівок щодо перегляду міського бюджету у сторону зменшення, так як це планують зробити з Державним бюджетом. На це Микола Романюк повідомив, що ніяких вказівок не надходило.

Також Юрій Корольчук поцікавився, чи відбудеться скорочення працівників у міській раді, адже в органах виконавчої влади є вказівка провести скорочення на 20 %. Микола Романюк повідомив, що збільшення чисельності працівників не відбувалося. За його словами, є делеговані державою повноваження і поки їх ніхто не зменшує. На разі, скорочення кількості працівників не планується.

Зрештою, члени комісії підтримали проект рішення.

Заслухали члени комісії й звіт заступника міського голови Тараса Яковлева щодо виконання Програми економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2014-2015 роки за підсумками 2014 року. Тарас Володимирович зупинився на основних показниках програми. Він зауважив, що попри складну ситуацію в країні вдалося забезпечити нормальну тенденцію розвитку міста. Були залучені значні інвестиції в економіку краю.

Розповів заступник міського голови й про роботи щодо розвитку дорожньої інфраструктури та капітального ремонту прибудинкових територій. Приділяється увага й розвитку житлового фонду та підтримці діяльності ОСББ.

Значні заходи були здійсненні щодо впровадження енергозберігаючих заходів. Нині це дуже актуальне питання, адже енергоносії постійно зростають у вартості.

Також члени комісії розглянули питання про виконання комплексної Програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців м. Луцька, про внесення змін до рішення міської ради від 28.01.2015 № 69/6 «Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» тощо.

Відбулося й засідання постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму. Участь у ній взяли депутати Наталія Бунда, Тарас Бас та Микола Дендіберін. Також присутні вирішили не заслуховувати інформацію міського голови Миколи Романюка про діяльність виконавчих органів міської ради за 2014 рік, а перейти відразу до запитань. Отримавши відповіді на свої питання, члени постійної комісії підтримали запропонований проект рішення.

Також присутні підтримали проект рішення «Про внесення змін до рішення міської ради від 01.12.2012 № 16/25 «Про Програму підтримки дітей, молоді, жінок та сім'ї на період до 2015 року». Про основні зміни, які пропонується внести в документ розповів начальник відділу у справах сім'ї та молоді міської ради Олексій Веремійчик.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопільщині стартувала ...

КОМЕНТАРІ