Свято рідної мови у Луцьку

Свято рідної мови у Луцьку

24.02.15 09:25 0 661
З нагоди Міжнародного дня рідної мови, що відзначається щороку 21 лютого, у закладах культури міста проведено низку заходів.

Свято рідної мови «Які чудесні барви у нашій рідній мові» підготували працівники сектору обслуговування дітей центральної міської бібліотеки для дорослих для користувачів книгозбірні-учнів 5 загальноосвітнього закладу №17. Зацікавили дітей конкурси «Доповни прислів'я», «Мовна розминка», «Здогадайся що це?», ігри «Швидко відгадай і правильно склади». Під час гри «Співоче поле» учасники заходу співали українські пісн, а ще розгадували загадки та ребуси. Ознайомилися присутні і з виставкою літератури «О мово, ти для нас свята!».

Читати українською закликали молоді волинські поетеси Наталія Шульська та член Національної спілки письменників України Софія Стасюк під час зустрічі з користувачами бібліотеки-філії №6. Звучали тут вірші із збірок «Температура тиші», «Екзекуції», «Веснянофілка». Своєю творчістю ці молоді поетеси доводять, що поезія дає поштовх жити повніше і щасливіше, впевнено йти до своєї мети.

Літературно-мистецька година «З маминих уст» відбулася у Палаці культури міста Луцька. Під час заходу йшлося про історію та могутній дух українського народу, що передаються через українську пісню, про любов до рідного краю, до Батьківщини, яку, як і рідну матір, не вибирають. Музичні твори виконували учні Луцьких музичних шкіл №1 та №3, загальноосвітнього закладу №1, учасники аматорської творчості Палацу культури та будинку культури мікрорайону Вересневе. Звучала і поезія Лесі Українки із циклу “Сім струн”, яка пронизана образом України – матері. На завершення заходу його ведучі Ольга Демчук та Вадим Хаїнський закликали присутніх бути вдячними мамі та народу за неоціненний скарб - мову, та зберегти слово, що гранилося віками.

Протягом тижня у бібліотечних закладах проводилися літературні зустрічі «Дзвенить струмочком рідна мова», уроки рідної мови «Без мови немає народу», уроки мовознавства «Мова – життя духовного основа», експонувалися тематичні виставки «О мово рідна, ти для нас свята!».

Управління культури (722756)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Дрогобичі прощаються з ...

КОМЕНТАРІ