У Львівській області у Стрию правоохоронці прозвітували про свою роботу перед місцевою громадою

У Львівській області у Стрию правоохоронці прозвітували про свою роботу перед місцевою громадою

24.02.15 10:34 0 678
У місті Стрию зустрічі місцевих мешканців та членів Громадської ради з дільничними інспекторами міліції відбулися у всіх чотирьох адміністративних зонах обслуговування. Стрияни під час прямого діалогу з правоохоронцями висловили свої побажання та зауваження, які дільничні інспектори міліції візьмуть до уваги під час виконання своїх службових обов'язків.

Днями в місті Стрию у приміщенні Стрийської філії інституту підприємництва та перспективних технологій відбулася зустріч місцевих мешканців з дільничними інспекторами міліції, які обслуговують адміністративні дільниці, що за територіальністю належать до комунального підприємства «Мрія».

Звітували перед стриянами начальник сектору дільничних інспекторів Стрийського міськвідділу міліції майор міліції Роман Вовк та дільничний інспектор лейтенант міліції Мар'ян Фединець.

Як зазначив головний дільничний інспектор міліції Стрийщини Роман Вовк, старший лейтенант міліції Василь Федькович - дільничний інспектор, який обслуговує одну з найбільших за кількістю населення, вулицю Січових Стрільців, зараз несе службу в зоні АТО.

«Ми бажаємо йому здоров'я та чекаємо на його щасливе повернення додому. Але хочу зазначити, що антитерористична операція ведеться у Луганській та Донецькій областях, але існує загроза здійснення терористичних або диверсійних актів на усій території України. Тож працівники міліції спільно з громадськими активістами взяли під посилену охорону об'єкти транспортної інфраструктури та інші об'єкти, які мають важливе значення. Проте, хочу зазначити, що левова частина успіху у попередженні диверсійних та терористичних актів – це пильність наших громадян та вчасне повідомлення правоохоронців про виявлені підозрілі предмети. В першу чергу треба звертати увагу на залишені без нагляду речі, а це можуть бути сумки, валізи тощо. У жодному разі не треба самим перевіряти їх вміст, а одразу повідомити про виявлення таких речей працівникам міліції», - розповів начальник сектору дільничних інспекторів майор міліції Роман Вовк.

Про основні результати своєї діяльності за минулий рік, стан оперативної обстановки на території обслуговування доповідав дільничний інспектор лейтенант міліції Мар'ян Фединець. Правоохоронець зазначив, що минулого року дільничні інспектори міліції їхньої зони обслуговування розглянули 608 звернень громадян. Люди до дільничного інспектора міліції звертаються з різними проблемами, однак, інколи вирішення тієї чи іншої проблеми належить до компетенції суду чи інших органів влади.

Також він повідомив, що оскільки дільничного пункту міліції на даній території обслуговування не має, прийом громадян здійснюється у приміщенні адміністративного будинку Стрийського міськвідділу міліції, що знаходиться на вулиці Коссака, 11. Тож мешканці цього мікрорайону у разі необхідності можуть прийти на особистий прийом до свого дільничного за вказаною адресою.

Місцеві мешканці ставили працівникам міліції багато запитань, порушували наболілі питання, зокрема, щодо вирішення конфліктних ситуацій з сусідами, проблеми насильства в сім'ї тощо.

Голова Громадської ради при Стрийському міськвідділі міліції Ігор Брик, підводячи підсумки, зазначив, що за результатами анонімного опитування, яке проводилося напередодні кожної зустрічі, правоохоронці свої зусилля повинні спрямовувати перш за все на боротьбу з алкоголізмом та наркоманією, усіма видами крадіжок, роботі з підлітками і молоддю, а також на забезпечення громадського порядку і тиші у вечірній та нічний час. Це наразі ті проблемні питання, які найбільше турбують людей, що проживають у місті Стрию.

«На основі результатів опитування та проведених зустрічей наші пропозиції для покращення та полегшення роботи правоохоронців, зокрема служби дільничних інспекторів міліції, будуть скеровані органам місцевої влади. Найперше будемо порушувати питання щодо виділення приміщень для дільничних пунктів міліції. Для того, щоб, зокрема літні люди, не шукали дільничного інспектора у міськвідділі міліції, що знаходиться в центрі міста, а змогли до нього звернутися відповідно до графіку в дільничному пункті міліції неподалік від свого помешкання», - зазначив голова Громадської ради Ігор Брик.

Як зазначив Ігор Брик, ще один напрямок роботи, в якому громадськість зможе допомогти правоохоронцям - це здійснення правоосвітницької роботи серед населення шляхом проведення семінарів та круглих столів на правоохоронну тематику.

Ольга Марцинюк,

помічник начальника Стрийського міськвідділу міліції
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: розпочато ...
Наступна новина: Вінничина: «Блискучий ...

КОМЕНТАРІ