Транспортна міліція Львова розповіла про спільні патрулювання зі

Транспортна міліція Львова розповіла про спільні патрулювання зі "Скелею"

24.02.15 13:23 0 781
Правоохоронці управління МВС на Львівській залізниці залучили до спільного патрулювання на Львівському головному залізничному вокзалі представників громадського формування «Скеля». Нести службу їм допомагали також працівники воєнізованої охорони магістралі та бійці Національної гвардії. Відтак за цей період не було допущено жодної надзвичайної події.

За словами начальника лінійного відділу міліції на станції Віталія Горського, члени «Скелі» беруть активну участь у патрулюванні районів міста, стежать за правопорядком під час масових заходів, разом з працівниками міліції розшукують людей, що зникли. «На їхньому рахунку — багато затриманих хуліганів, п'яних водіїв, запобігання викраденню майна громадян, автомобілів. На вокзалі вони проводили роз'яснювальну роботу серед пасажирів, яких у ці дні було втричі більше, надавали їм довідкову інформацію, посильну допомогу. Завдяки їм люди з розумінням ставилися до перевірок документів, огляду речей. Вони звертали увагу правоохоронців на підозрілих осіб, на залишені речі. Завдяки їм і було виявлено кілька громадян, які перебували в розшуку за скоєні злочини — як безвісти зниклі».

Під час патрулювання не виникало потреби залучати кінологів та працівників вибухотехнічної служби фільтраційного центру, що з липня 2014 року функціонує на вокзалі. Серед пасажирів залізниці не було виявлено жодного, хто перевозив би зброю, вибухівку, боєприпаси. Загалом же за півроку вказаний центр опрацював 6,5 тис. осіб. У деяких було вилучено вогнепальну зброю, вибухові пристрої тощо.

Нині співпраця зі «Скелею» здійснюється в режимі обміну оперативною інформацією. Члени формування забезпечені спеціальним радіозв'язком. У такому режимі транспортні правоохоронці співпрацюють з низкою інших громадських формувань. Це дозволяє краще відстежувати ситуацію на об'єктах залізничного транспорту, спільно координувати свої дії у разі її ускладнення.

Відповідні громадські формування зареєстровані й діють згідно з чинним законодавством. Зокрема, члени «Скелі» мають посвідчення, носять спеціальні жилети. За потреби вони й надалі залучатимуться до спільного патрулювання, яке на даний час проводиться разом з працівниками воєнізованої охорони та бійцями Нацгвардії.

Мирослав Буркович

Всеукраїнська транспортна газета «Магістраль»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині у Бершаді ...
Наступна новина: На Тернопіллі представники ...

КОМЕНТАРІ