Бійці батальйону

Бійці батальйону "Львів" повернулись з Дебальцево

24.02.15 09:18 0 631
30 Правоохоронців з батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів», котрі несли службу в місті Дебальцево, Донецької області, повернулись додому на відпочинок.

23 лютого, на відпочинок прибули бійці батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів». Як завжди, вдома правоохоронців зустрічали рідні, друзі, представники громадськості та керівництво ГУМВС України у Львівській області.

«Це частина бійців, котрі вирушили у зону АТО 10 січня цього року. Вони виконували надзвичайно важливе і небезпечне завдання у місті Дебальцево та в його околицях – прикривали відхід групи наших військових», - розповів начальник Управління громадської безпеки ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Андрій Гребенюк.

За словами командирів, бійці відпочиватимуть вдома не менше 30 діб, після цього в порядку ротації знову вирушать у зону АТО.

За словами заступника командира взводу батальйону «Львів» молодшого лейтенанта міліції Тараса Поліги: «Це була найважча наша ротація. Завдання, які стояли перед нами – це охорона важливих об'єктів життєзабезпечення міста, зачистка населених пунктів та охорона громадського порядку. Проте, під час планового відведення військ з міста Дебальцево, нам довелось разом з підрозділами Збройних сил України прикривати відхід наших частин та підрозділів».

Нажаль, двоє бійців батальйону «Львів», не повернулись з бойового завдання. Зараз керівництво АТО спільно з іншими службами встановлюють їх долю.

«Проводяться усі необхідні дії аби встановити їх долю. Чи вони загинули, якщо так, тоді найголовніше завдання – розшукати їхні тіла, щоб достойно з почестями поховати», - розповів Андрій Гребенюк.

Нагадаємо, від початку антитерористичної операції на сході Україні, у бойових діях взяли участь більше 1,5 тисячі правоохоронців-працівників ОВС Львівщини. Регулярні ротації проходять серед працівників усіх служб та підрозділів міліції Львівщини: патрульно-постової служби, ДАІ, ДСБЕЗ, УБОЗ, дільничних інспекторів міліції та інших. У зоні АТО несли службу представники усіх ланок – від керівництва ГУМВС України у Львівській області і особисто начальника – полковника міліції Дмитра Загарії та його заступників, до молодших сержантів міліції – вчорашніх добровольців, котрі воюють у складі батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів».

За час бойових дій на сході України, загинули двоє бійців батальйону «Львів» – молодший сержант міліції Володимир Попович та сержант міліції Тарас Дорош. Ще двоє бійців підрозділу вважаються безвісно зниклими. Ще кілька правоохоронців, серед яких начальник ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія та командир батальйону «Львів» капітан міліції Ігор Вольский, отримали поранення.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ