У Львові відбувся вечір пам'яти борців за волю України

У Львові відбувся вечір пам'яти борців за волю України

24.02.15 10:22 0 677
У Львові в кінопалаці ім. О.Довженка 22 лютого 2015 року відбувся вечір пам'яти борців за волю України – головного командира УПА, генерал-хорунжого Василя Кука та героїв Небесної сотні. Захід відбувся за ініціативи Львівської обласної організації ВО "Свобода" та Товариства пошуку жертв війни "Пам'ять".

Вечір розпочався з хвилини мовчання в пам'ять про загиблих героїв України. Близько сотні присутніх переглянули документальну кінострічку "Василь Кук". Також у пам'ять про героїв Небесної сотні відбувся концерт солістів Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С.Крушельницької Романа Ковальчука та Віталія Загорбенського.

"Боротьба за волю України триває з часів козаччини та неухильно доводить силу українського духу, силу української пам'яти і віри. І молоді хлопці, виховані у націоналістичному дусі, кладуть свої голови на вівтар України, борючись за ті принципи, за ті права, за ті ідеали, які сповідували їхні предки. Росія має на меті повне знищення нашої держави. Тому мир може настати тільки тоді, коли ворога буде викинуто за українські рубежі", – наголосив керівник фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді Йосиф Ситник.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ