Тернопільські УБОЗівці викрили групу вимагачів

Тернопільські УБОЗівці викрили групу вимагачів

24.02.15 12:31 0 703
Швидко та без особливих зусиль заробити кругленьку суму хотіли четверо молодиків з Тернопільщини. За спосіб збагачення обрали той, який Кримінальний кодекс України кваліфікує як вимагання. Бажаного ж не отримали, бо у добре продуманий план втрутилися тернопільські УБОЗівці.

За жертву 20-22-річні парубки обрали директора однієї з туристичних агенцій Тернополя. Раніше з його допомогою виїхали за кордон, однак, як пояснили самі, всіх обіцяних послуг не отримали. Відтак вирішили, що підприємець зобов'язаний повернути їм кошти, а саме дві тисячі у європейській валюті. Коли ж бізнесмен відмовився виконати їхню вимогу, четвірка вимагачів взялася погрожувати чоловікові розправою над ним та його рідними.

Як розповів начальник відділу обласного УБОЗу Дмитро Різник, молодики кілька разів вривалися до підприємця на офіс й грубо вимагали повернути надуманий борг. Якось, коли потерпілий вкотре відмовився «розрахуватися» з ними готівкою, зловмисники забрали оргтехніку, яку пізніше у ході обшуків міліціонери вилучили.

До чергового ж візиту четвірки підготувалися і потерпілий, і міліціонери, котрі здійснювали контроль за вчиненням злочину. Зустріч за домовленістю відбулася в офісі турагенції. А щойно вимагачі поклали до кишень, отримані від підприємця кошти, їх «взяли» УБОЗівці.

Незаконне діяння четвірки правоохоронці кваліфікували за частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України - вимагання, вчинене попередньою змовою групою осіб. Триває досудове розслідування.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ