Чернівецька область: психологи надали допомогу переселенцям із Донецької області

Чернівецька область: психологи надали допомогу переселенцям із Донецької області

25.02.15 10:06 0 637
Надання психологічної допомоги та підтримки вимушеним переселенцям одне із пріоритетних завдань психологів Управління ДСНС України у Чернівецькій області. Вони постійно спілкуються із мешканцями східних областей, що проживають в Чернівецькій області, для того щоб визначити їх психологічний стан та за необхідності допомогти подолати життєві труднощі. Так, 20 лютого психолог лейтенантом служби цивільного захисту Дмитро Горошком відвідав вимушеного переселенця похилого віку, що прибув в нашу область з м. Горлівки Донецької області та на даний час перебуває на лікуванні у Поліклінічному відділенні №4 м. Чернівці. Основною проблемою, яка турбує переселенця на сьогоднішній день є розлука з родиною, яка перебуває в зоні проведення антитерористичної операції. З метою нормалізації його психо-емоційного стану з 80-річним чоловіком було проведено індивідуальну бесіду, в ході якої йому надана необхідна консультаційна допомога.

19 лютого психологом Управління ДСНС було супроводжено до тимчасового місця проживання в с. Банчени Герцаївського району сім’ю вимушених переселенців з 4 осіб, з них 2 дитини, що прибили з м. Горлівка Донецької області. Переселенців розмістили в будинку паломника Свято-Вознесенького Банченського монастиря. З ними була проведена індивідуальна та групова бесіда, метою якої було вивчення психоемоційних особливостей та трудностей в адаптації. В ході проведених бесід виявлено, що всі переселенці нормально адаптувалися до нового місця проживання.

Також з переселенцями було проведене психологічне консультування, що дало змогу вивчити соціальні проблеми, які турбують переселенців, зокрема це раптова зміна місця проживання та розлука з рідними та близькими, що досі перебувають в зоні проведення антитерористичної операції. Ознак пост травматичних стресових розладів у вимушених переселенців не виявлено не виявлено.

Прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ