Буковина: у місті Кривий Ріг відкрито друге транзитне містечко в Дніпропетровській області,що розраховане на 424 людини

Буковина: у місті Кривий Ріг відкрито друге транзитне містечко в Дніпропетровській області,що розраховане на 424 людини

25.02.15 11:05 0 621
20 лютого у місті Кривий Ріг Дніпропетровської області розпочало функціонувати транзитне містечко для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб зі сходу України. Містечко може розмістити 424 людини, та призначено для короткострокового проживання переселенців. У церемонії відкриття містечка взяли участь Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Україні Детлеф Вольтер, перший заступник Голови ДСНС України Анатолій Бойко, радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Трейгерман, начальник Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області Ігор Романюк та Криворізький міський голова Юрій Вілкул.

“Транзитні містечка споруджені у трьох областях України - Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій. Із модулів, що були надані Україні у якості гуманітарної допомоги Урядом Німеччини, зведено 7 містечок. На сьогоднішній день вже відкрито чотири з них - в містах Харків, Запоріжжя, Павлоград та Кривий Ріг. Таким чином запрацювало вже друге містечко на Дніпропетровщині. Невдовзі відбудете відкриття й інших. І ми робимо все можливе, аби родини переселенців мали змогу якнайшвидше переїхати сюди і мали всі необхідні умови проживання”. – зазначив перший заступник Голови ДСНС України Анатолій Бойко.

За сумлінне і бездоганне виконання службових обов’язків та значний особистий внесок в облаштування транзитного модульного містечка для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб перший заступник Голови ДСНС України нагородив рятувальників відомчими відзнаками.

Наразі на майданчику повністю завершені роботи з монтування модулів, підключення їх до інженерних мереж та укомплектування меблями.

Всього до міста Кривий Ріг від Уряду Німеччини надійшло 166 модулів, з яких змонтовано 3 будинки із 27 модулів, 8 будинків із 10 модулів та 1 будинок із 5 модулів, який є адміністративно-господарчою будівлею.

Всі будиночки, у яких проживатимуть люди, укомплектовані ліжками, шафами, матрацами, наматрацниками, постільним приладдям, столами, стільцями, кухонним інвентарем (посудом, столовими приборами тощо), холодильниками, засобами особистої гігієни, санвузлами відповідно до запланованої чисельності людей.

Для визначення людей, які проживатимуть у містечку, була сформована комісія, яка розглядала заявки людей та визначала, хто проживатиме у будиночках. Першочерговими критеріями відбору слугували багатодітні родини (від трьох дітей у сім’ї) та родини, в яких проживають діти з обмеженими можливостями. Договір з людьми, які згодилися проживати у будиночках, укладатиметься на один місяць із можливістю подальшого продовження дії договору. Наразі у місті Кривий Ріг заявки на заселення подали 103 родини - 270 людей.

Зазначимо, що протягом листопада-грудня 2014 року у Дніпропетровській області тривав процес спорудження 5 транзитних містечок із модулів, що були надані Україні у якості гуманітарної допомоги Урядом Німеччини.

Протягом всього періоду реалізації проекту Головним управлінням ДСНС у Дніпропетровській області здійснювався контроль за розміщенням та будівництвом п’яти транзитних містечок в регіоні. Спільно з місцевими органами виконавчої влади щоденно організовувалось проведення роботи щодо підготовки будівельних майданчиків для встановлення збірних модульних будинків, забезпечення їх необхідною інфраструктурою та підведення комунікацій, контролю якості робіт та правил безпеки при виконанні будівельних робіт. Підрозділи ДСНС забезпечували своєчасне отримання житлових модулів, місць складування будівельних матеріалів та комплектуючих, розвантаження й забезпечення їх належної охорони на безоплатній основі.

Усього до Дніпропетровщини надійшло 961 модуль, які були доставлені 396 автомобілями. Загалом змонтовано 47 10-ти модульних будинків, 13 - 27-ми модульних, 4 - 28-ми модульних та 10 адміністративно-господарчих будинків. Зазначена кількість будинків розрахована на заселення 2456 внутрішньо переміщених осіб, а саме: м. Дніпропетровсь

к – 456 осіб, м. Дніпродзержинськ – 480 осіб, м. Кривий Ріг – 424 особи, м. Павлоград – 640 осіб, м. Нікополь – 456 внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, що 13 лютого відбулось відкриття найбільшого транзитного містечка на Дніпропетровщині – в місті Павлоград, до якого вже заселились перші 100 осіб.

Окрім цього, транзитні містечка вже функціонують в містах Харків та Запоріжжя. На черзі відкриття у місті Дніпропетровську та Дніпропетровській області – у містах Дніпродзержинськ й Нікополь.

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Рівному ПАМ'ЯТКА ...

КОМЕНТАРІ