Майже 3 тисяч гривень позбулася чернівчанка через довірливість

Майже 3 тисяч гривень позбулася чернівчанка через довірливість

25.02.15 10:16 0 632
Не дивлячись на постійні повідомлення у засобах масової інформації, буковинці все продовжують потрапляти в тенета шахраїв. Останні ж вдосконалюють свої «схеми» та вигадують нові історії для заволодіння коштами громадян.

До 51-річної чернівчанки зателефонував невідомий номер. Піднявши слухавку, жінка почула, що турбують її зі служби безпеки банку. Мовляв, вони перевіряють дійсність рахунків клієнтів. І для підтвердження необхідно продиктувати код, який надійшов їй СМС-повідомленням.

Жінка назвала відповідні цифри, голос у слухавці їй гаряче подякував. І було за що – за лічені хвилини з її банківської картки зникли майже три тисячі гривень. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці вживають усіх необхідних заходів для встановлення особи зловмисника.

А УМВС України в Чернівецькій області вкотре нагадує: справжні працівники банківських установ, ні за яких умов не будуть запитувати у вас особисту дані, секретні коди чи іншу інформацію, яка надходить у вигляді СМС-повідомлень. Будучи біля банкомату, уважно вивчайте меню та звертайте увагу на дії, які ви виконуєте. Оскільки, як правило, потерпілі особисто здійснюють переказ власних коштів на рахунки шахраїв, не звертаючи уваги на здійснювані операції.

А якщо ж вас все ж ошукали, обов'язково звертайтеся до міліції за допомогою.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЮніорБанк допомагає ...
Наступна новина: У Львові внаслідок ДТП ...

КОМЕНТАРІ