На Житомирщині з початку року міліція вилучила у браконьєрів під час незаконного полювання 8 рушниць

На Житомирщині з початку року міліція вилучила у браконьєрів під час незаконного полювання 8 рушниць

25.02.15 10:14 0 620
Упродовж двох місяців 2015 року до адміністративної відповідальності за порушення правил полювання притягнено 42 особи, водночас за 3 фактами браконьєрства розпочато кримінальні провадження. У порушників вилучено 8 одиниць вогнепальної гладкоствольної та нарізної зброї.

Два останні випадки цинічного браконьєрства у Житомирському та Коростенському районах області працівники міліції зафіксували у другій половині лютого. У результаті дій незаконних полювальників загинули лосиха та косуля, обоє з ненародженими дитинчатами.

Як розповів начальник сектору дозвільної системи Управління громадської безпеки УМВС Олександр Господарчук, на місця подій працівників міліції викликали єгеря, які і знаходили у лісі загиблих тварин.

- Ми їхали до годівниць для звірів, коли почули неподалік постріл, - розповідає безпосередній учасник подій у Житомирському районі Віталій. – Відразу кинулись у тому напрямі, проте нікого не застали. Згодом по слідах вийшли до сторожки, де помітили двох підозрілих чоловіків.

Ще метрів за 200 було виявлено тіло вбитої самки лося.

Як з'ясували прибулі працівники міліції, затримані чоловіки є жителями обласного центру, втім обоє свою причетність до браконьєрства категорично заперечили.

Нині за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 248 (Незаконне полювання) Кримінального кодексу України, у межах якого призначено низку експертиз, у тому числі й щодо знайденої кулі та вилученої зброї.

Уже за кілька днів подібний випадок стався у Коростенському районі, де від рук браконьєрів загинула косуля. Під час дослідження у тілі тварини виявлено два ембріони дитинчат.

Заступник начальника УМВС Житомирщини Юрій Лебідь повідомив, що міліціонери разом з працівниками екологічної інспекції, лісомисливських господарств та утримувачами мисливських угідь постійно проводять профілактичні рейди на території області з метою попередження, виявлення та припинення фактів незаконного мисливства. За їх результатами до адміністративної відповідальності за порушення встановлених правил та обмежень з початку року уже притягнено 42 особи, вилучено 8 одиниць мисливської зброї.

Відтак правоохоронці вкотре застерігають: нині на території області дозволено полювання лише на хутрового звіра у відведений час та на окремих мисливських угіддях. Будь-які інші дії – це браконьєрство, а отже кримінально каране діяння.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ЮніорБанк допомагає ...

КОМЕНТАРІ