Закарпаття: прокурор області Володимир Янко попросив активістів та журналістів надавати факти про корупцію                 

Закарпаття: прокурор області Володимир Янко попросив активістів та журналістів надавати факти про корупцію              

25.02.15 12:19 0 592
23-го лютого, прокурор Закарпастької області Володимир Янко прийняв громадських активістів, представників Громадського Конвенту, журналістів, депутата Ужгородської міської ради Віктора Щадея та адвоката Наталію Майстренко. Незважаючи на те, що приймає громадян прокурор області щочетверга, проте Володимир Михайлович знайшов час і вислухав кожного і по кожному питанню надав вичерпну відповідь та роз`яснив ситуацію.

На вказаній зустрічі громадські активісти просили прокурора здійснити представництво в інтересах громади у судовій справі щодо поновлення Віктора Погорєлова на посаді міського голови. Володимир Янко пояснив, що із підписанням у жовтні минулого року нового Закону «Про прокуратуру» наші повноваження суттєво обмежені, проте, дав вказівку прокурору міста Ужгорода Івану Зареві детально вивчити питання правових підстав вступу прокуратури у цю справу і якщо законні підстави справді будуть –вступити у справу на захист інтересів громади.

Серед іншого йшлося на зустрічі і про резонансне ДТП за участі судді Амаровича, члени ГО «Громадський конвент» Василь Маняк та Роман Богуславський цікавились причинами, через які так довго, на їх думку, триває розслідування цього кримінального провадження. Прокурор області Володимир Янко роз`яснив їм, що наразі тривають експертизи, вже проведено понад 100 слідчих дій. На швидкість проведення експертиз прокуратура не впливає, вони проводяться за черговістю, яка визначена установами в яких здійснюються ці експертизи. До того ж, прокурор області нагадав активістам, про особливий порядок притягнення до відповідальності суддів. Порадив родичам загиблого, як потерпілій стороні, подати клопотання задля пришвидшення експертиз – назви та адреси установ прокуратура їм надасть.

Прокурор області наголосив, що наразі боротьба з корупцією – наш найбільший пріоритет і тому, буде дуже вдячний, якщо журналісти та активісти будуть конструктивно допомагати прокуратурі у цьому, надаючи конкретні факти. Прокуратура реагуватиме на такі факти жорстко та відкрито.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ