Прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо закарпатських службовців,які дозволили підприємцям вивезти за кордон лісопродукцію на понад 1 млн. грн. за сертифікатами,які були вже анульовані                       

Прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо закарпатських службовців,які дозволили підприємцям вивезти за кордон лісопродукцію на понад 1 млн. грн. за сертифікатами,які були вже анульовані                    

25.02.15 14:25 0 666
Прокуратурою міста Ужгорода зареєстровано кримінальне провадження щодо службових осіб Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, Державного підприємства «Український лісогосподарський центр консалтингу та логістики «Укрлісконсалтинг» за фактом зловживання владою та службовим становищем та службовим підробленням (ч. 2 ст. 364, ч.2 ст. 366 КК України).

Як поінформував прокурор міста Ужгорода Іван Зарева: «Встановлено, що службові особи Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, зловживаючи своїм службовим становищем, умисно, всупереч інтересам служби, в інтересах третіх осіб, за попередньою змовою із службовими особами Державного підприємства «Український лісогосподарський центр консалтингу та логістики «Укрлісконсалтинг», незаконно надали підприємцям можливість здійснити експорт сумнівної лісопродукції за межі митної території України за сертифікатами про походження лісоматеріалів та виготовлення з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій, які на день вивозу лісопродукції були вже анульовані, чим інтересам держави спричинили збитки на загальну суму понад 1 млн грн.

Прокурор наголосив, що своїми діями службовці порушили Закон України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів», постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження тимчасового порядку видачі сертифіката про походження лісоматеріалів та виготовлення з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій» та Інструкцію щодо заповнення форми сертифіката про походження лісоматеріалів та виготовлення з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій. Вказані порушення кваліфіковано за ч. 2 ст. 364, ч.2 ст. 366 КК України, а за це передбачено покарання до 6 років позбавлення волі.

Довідка:

ч. 2 ст. 364 КК України - зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

ч.2 ст. 366 КК України - службове підроблення - складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів, якщо вони спричинили тяжкі наслідки, -караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ми програємо,бо воюємо з ...
Наступна новина: У Тернополі потрібно ...

КОМЕНТАРІ