В Ужгороді юні натуралісти знайомилися з буднями піротехніків і вчилися як діяти в надзвичайних ситуаціях

В Ужгороді юні натуралісти знайомилися з буднями піротехніків і вчилися як діяти в надзвичайних ситуаціях

25.02.15 11:02 0 602
20 лютого до Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області на екскурсію завітали вихованці Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру. У заході, організованому з нагоди Тижня здорового способу життя та безпеки життєдіяльності, взяли участь близько півсотні дітей і восьмеро керівників гуртків закладу.

Насамперед школярі ознайомилися з небезпечними знахідками, які постійно знешкоджують фахівці групи піротехнічних робіт. Особливий захват у дітей викликала демонстрація патронів, гранат, мінометних мін, артилерійських снарядів та інших боєприпасів часів світових воєн, якими багата закарпатська земля. Користуючись нагодою рятувальники нагадали малечі правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів.

Крім цього, дітям продемонстрували екіпірування піротехніка, серед якого шолом і бронежилет вагою майже 10 кілограмів. Також школярі мали змогу роздивитися металошукач, за допомогою якого бійці ДСНС виявляють у землі вибухівку.

Візит юних натуралістів до Аварійно-рятувального загону продовжився в Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Тут дітлахам розповіли, як треба діяти у надзвичайних ситуаціях, зокрема при землетрусі, радіаційній загрозі, витоку газу, розливу ртуті тощо. Далі школярів вчили азам надання першої долікарської допомоги.

Такі заходи надзвичайно корисні, адже допомагають дітям краще засвоювати порядок дій в екстремальних ситуаціях і наочно демонструють всі небезпеки, які можуть чатувати на молодих людей у майбутньому.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині у нашій ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ