Закарпатські міліціонери ДСО навчались правилам поводження з вибуховими пристроями

Закарпатські міліціонери ДСО навчались правилам поводження з вибуховими пристроями

25.02.15 15:45 0 648
На жаль, події, що відбуваються останнім часом в Україні, навчили міліціонерів бути готовими до всього.

Як розрізнити справжню гранату від муляжу та як себе поводити з такими вибухонебезпечними пристроями, що робити при виявленні підозрілих предметів – закарпатським держохоронцям розповів начальник сектору вибухо-технічної та пожежо-технічної експертизи експертно-криміналістичного центру при УМВС області Валерій Самозванцев.

- В нашій області дещо зменшилась кількість виявлення вибухових пристроїв, але кількість випадків виявлення підозрілих предметів, які можуть бути саморобною вибухівкою, збільшилась, – каже експерт.

Наприклад, у грудні в міліцію надійшло повідомлення про те, що під міською дитячою поліклінікою в Ужгороді лежить підозріла сумка. На щастя, вона виявилась порожньою, та міліціонери мають знати, що робити у таких випадках.

- Першочергові дії працівників ДСО в подібних ситуаціях – це доповісти про подію оперативному черговому найближчого відділу міліції. Забезпечити охорону місця події до прибуття спеціалістів, опитати перехожих про підозрілий пакет: чи не бачили, хто приніс, чи не знають власника тощо. Далі ж, при потребі, треба вивести людей із вибухонебезпечної зони. Категорично забороняється механічний вплив на підозрілий предмет: удари, струшування тощо.

Експерт показав міліціонерам, як виглядають різноманітні види гранат. Розповів, як їх розрізняти та відрізнити справжню гранату від муляжу.

- Подібні заняття надзвичайно важливі в сьогоднішній ситуації. Адже часто надходять дзвінки про замінування тої чи іншої будівлі. Оскільки особливо важливі об'єкти перебувають під охороною ДСО, то міліціонери охорони мають знати, як діяти в тій чи іншій ситуації, - каже керівник ДСО області Андрій Литовченко.

Міліціонери вкотре звертаються до громадян: заради власної безпеки та безпеки інших, при виявленні підозрілих предметів не чиніть жодних дій, одразу ж повідомляйте правоохоронців.

УДСО при УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В ОДА вважають,що ...
Наступна новина: У Львові збирають тонну ...

КОМЕНТАРІ