В Івано-Франківській області рятувальники навчали людей правил поводження із вибухонебезпечними предметами

В Івано-Франківській області рятувальники навчали людей правил поводження із вибухонебезпечними предметами

25.02.15 12:09 0 665
Фахівці Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області посилили масово-роз’яснювальну роботу серед населення щодо безпеки поводження із вибухонебезпечними предметами. 23 лютого вони поспілкувалися на цю тему із людьми на вулицях обласного центру. Івано-франківцям нагадали правила, від дотримання яких напряму залежать їхні життя.

Статистика у цьому сенсі невтішна: щороку кількість постраждалих від вибухонебезпечних предметів зростає. Так, якщо у 2013 році показник травмованих та загиблих з цієї причини сягав 30 людей, з яких 2 дітей, то вже у 2014 році було зафіксовано 36 постраждалих, 9 з яких – діти. Досвід показує: головними причинами збільшення кількості травмованих є нехтування правилами безпечного поводження з вибухонебезпечними предметами.

Маємо сумні випадки і у 2015-му. 18 лютого у селищі Ріпки на Чернігівщині в школі № 2 пролунав потужний вибух, внаслідок якого одна людина загинула, а два співробітники навчального закладу отримали травми. Діти, які під час вибуху перебували у школі в групах продовженого дня, не постраждали і були швидко евакуйовані з будівлі. Як з’ясувалося пізніше, спрацював ручний протитанковий гранатомет «РПГ-18». Його приніс до школи як музейний експонат волонтер, який нещодавно повернувся із зони проведення антитерористичної операції.

Для того, щоб таких випадків більше не виникало, варто привернути увагу суспільства до цієї проблеми. Очевидно, що є чимало несвідомих людей, котрі просто не розуміють всієї загрози, котру несуть у собі вибухонебезпечні предмети.

Івано-франківські рятувальники поспілкувалися зі своїми земляками, вручили їм застережливі листівки. Ситуація у країні вимагає від кожного з нас бути пильним та обережним. Особлива ж відповідальність у цьому сенсі покладається на тих, хто береже спокій людей – працівників пожежно-рятувальної служби.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Рівняни на Масляну ...

КОМЕНТАРІ