В Івано-Франківській області шахраї використовують мобільний зв'язок та інтернет

В Івано-Франківській області шахраї використовують мобільний зв'язок та інтернет

25.02.15 10:48 0 581
Правоохоронці в черговий раз звертаються з проханням бути пильними та обережними у спілкуванні з особами, які пропонують укласти будь-які угоди, за умовами яких потрібно здійснити перерахування грошових коштів до отримання товару.

Громадяни з кожним днем все більше довіряють «Всесвітній павутині»: знайомство через Інтернет, купуємо-продаємо речі та багато іншого. При цьому, забуваючи, що Інтернет, попри свою доступність і масовість, приваблює й різного роду аферистів. Для пройдисвітів він зручний передовсім тим, що не знаєш в обличчя людини, з якою маєш справу, тож зловмисник може себе видати за кого захоче, а відтак обдурити та заволодіти чужими коштами чи майном.

Подібна ситуація обману може трапитись і в мережі мобільногого зв'язку. Мобільні телефони не лише полегшують спілкування між абонентами, але і породили такий вид злочину, як телефонне шахрайство. Схема його проста, а вирішальними тут є фактори несподіванки та гра на емоціях потерпілого.

Шановні громадяни! Івано-Франківські правоохоронці просять бути пильними та обережними, а у разі здійснення відносно Вас злочинних дій негайно звертайтесь до найближчого відділення міліції або телефонуйте 102.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ