На Хмельниччині на державному підприємстві відбулося комплексне навчання з ліквідації умовної надзвичайної ситуації,пов’язаної з вчиненням терористичного акту

На Хмельниччині на державному підприємстві відбулося комплексне навчання з ліквідації умовної надзвичайної ситуації,пов’язаної з вчиненням терористичного акту

25.02.15 10:21 0 707
24 лютого на території ДП «Новатор», що в обласному центрі, відбулося комплексне навчання з ліквідації умовної надзвичайної ситуації, пов’язаної з вчиненням терористичного акту.

За тактичним задумом, група невідомих осіб здійснила мінометний обстріл території підприємства. Внаслсті, крім того пошкоджено будівлі цехів, виникла пожежа в цеху гальваніки та фарбування. На території підприємства залишились мінометні міни, що не вибухнули. Адміністрації вдалося евакуювати 30 людей із цехів до сховища, де організоване їх життєзабезпечення.

В складі ланок газодимозахисної служби рятувальники, які прибули на місце надзвичайної ситуації, розпочали ліквідацію пожежі та пошук людей. Працівники аварійно-рятувального відділення Аварійно-рятувального загону спеціального призначення під завалами зруйнованої будівлі знайшли потерпілого, ноги якого зажаті уламком бетонної конструкції. За допомогою пневматичних подушок рятувальники дістали чоловіка з-під завалів, разом із фельдшером переклали його на спелеоноші та транспортували до швидкої для надання подальшої медичної допомоги.

Під час обстеження території сапери групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення виявили мінометні міни калібру 82 мм, що не вибухнули. Піротехніки транспортували боєприпаси до спеціально відведеного місця для знищення. Для визначення наявності в повітрі небезпечних хімічних речовин на місце виникнення надзвичайної ситуації прибула пересувна хімічна радіометрична лабораторія. Під час розвідки хіміки за допомогою спецзасобів визначили наявність та концентрацію небезпечних хімічних речовин, а також виміряли рівень радіаційного забруднення. Оперативна група управління внутрішніх справ виставила пости, наряди на евакуаційних виходах. Енергетики оглянули електромережі об’єкта та знеструмили його. Працівники аварійної газової служби відновили пошкоджений газопровід.

На місці події бригади швидкої медичної допомоги розгорнули сортувальний майданчик, до якого рятувальники евакуйовували постраждалих. Тут медпрацівники надавали першу допомогу та, за необхідністю, відвозили потерпілих у спеціалізовані стаціонари. З постраждалими, в яких було діагностовано легкі ураження, працювали психологи ДСНС.

Крім того, педагоги Навчально-методичного центру та безпеки життєдіяльності Хмельницької області на базі мобільного консультаційного пункту навчали діям у разі виникнення надзвичайних ситуацій, в тому числі воєнного характеру мешканців обласного центру.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінниччина провела в ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ