У Львівській філармонії звучатиме «Класика для миру» у виконанні артистів з трьох країн

У Львівській філармонії звучатиме «Класика для миру» у виконанні артистів з трьох країн

25.02.15 13:51 0 606
У суботу, 28 лютого, у Львівській філармонії о 18:00 відбудеться концерт під гаслом «Класика для миру», який об'єднає виконавців з трьох країн: Австрії, Швейцарії та України.

Про це повідомили у прес-службі Львівської філармонії.

Серед виконавців музичного вечора Роман Сімович (скрипка, Англія-Україна), Олександр Земцов (альт, диригент, Австрія-Швейцарія), Валентина Пришляк (альт, Швейцарія-Україна) та Академічний молодіжний симфонічний оркестр «ІNSO-Львів».

Шість Бранденбурзьких концертів Йоганна Себастьяна Баха, найбільш досконалий вираз оркестрового стилю знаменитого поліфоніста. Cерію цих концертів композитор написав у Кетені, близько 1721 року для маркграфа Крістіана Людвіга Бранденбурзького.

У шостому Бранденбурзькому концерті, котрий звучатиме на сцені філармонії є сольні епізоди, але принцип концертного змагання солістів усе ж добре помітний. Інструментальний склад ансамблю дещо відрізняється від того, котрий раніше вживався Бахом. Теситури і типи інструментів тут – інші, скрипки – відсутні, головним чином звучать старовинні струнні: дві віоли да брачча, басова віола да гамба і чембало, йдеться у повідомленні. Ці тембри й регістр створюють темну, густу звучність. Першу частину Бах будує на імітаційно-поліфонічній мотивній розробці двох ритмічно контрастних тем. Перша тема – дуже імпульсивна, друга – більш ритмічно рухлива, гостро окреслена. Цікаво, що друга частина – це єдина з усіх шістьох Бранденбурзьких концертів мажорна повільна частина. Фінал – жвавий, ритмічний, в русі жиги.

У програмі прозвучить і Концертна симфонія для скрипки і альта з оркестром. Цей твір написаний Моцартом у Зальцбурзі. Навіть серед кращих досягнень генія концерт вражає своєю мелодійною щедрістю. Скрипка і альт то солюють, то сплітаються у насиченому діалозі, демонструючи індивідуальні можливості інструментів. Багатство оркестрових фарб, міць і розмах, з якими Моцарт вибудовує свій твір, виходять далеко за рамки традицій ранньокласичного акомпанементу, перетворюючи концерт в концертну симфонію. Друга, повільна частина, в головній темі якої чутні відгомони італійського оперного стилю, є своєрідною кульмінацією всього твору.

Також на концерті слухачі зможуть послухати Концерт для альта з оркестром D-dur Франца Антона Хоффмайстера.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Державтоінспекція у ...
Наступна новина: Закарпатська міліція ...

КОМЕНТАРІ