У Львові збирають тонну книг для бібліотек Сєвєродонецька

У Львові збирають тонну книг для бібліотек Сєвєродонецька

25.02.15 15:49 0 662
Вчора, 23 лютого, у Львові стартувала акція «1000 кг книжок для Сходу» в рамках проекту «Відкрий українське». За місяць акції організатори мають на меті зібрати тонну книг для бібліотек Сєвєродонецька.

Про це повідомили організатори заходу.

До акції запрошують долучитись школярів та відвідувачів бібліотек. Зокрема у школах Львова, бібліотеках, книгарнях встановлені спеціальні бокси для збору книг.

Крім того, книги можна принести у Львівський обласний будинок вчителя (вул. Коперника, 40) та Книгарню «Є» (пр. Свободи, 7).

Зазначимо, проект «Відкрий українське» стартував на початку серпня минулого року з метою збору книжок, періодики та національної символіки для українців Донбасу.

Волонтери зібрали та передали понад п’ять тисяч україномовних книг та понад триста журналів, а також понад 150 дисків з українськими піснями. Шість україномовних відділів відкрито у бібліотеках Донбасу.

Презентації проекту «Відкрий українське» відбулись у Димитрові, Слов’янську, Дружківці, Краматорську, Маріуполі, Добропіллі.

Окрім цього, у Слов’янську та Дружківці за ініціативи громадських активістів діють безкоштовні курси української мови. А на базі бібліотек-партнерів проекту частіше почали відбуватися заходи, спрямовані на підтримку української ідентичності.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На дорогах Волині триває ...

КОМЕНТАРІ