Фестивалі та концерти необхідні у час війни,– львівський психотерапевт

Фестивалі та концерти необхідні у час війни,– львівський психотерапевт

25.02.15 13:17 0 600
На думку фахівців-психологів, фестивалі та концерти доречні та необхідні у час війни.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Як зазначає завідувач кафедри психології Українського католицького університету, голова секції дитячої та юнацької психотерапії Української спілки психотерапевтів Галина Католик, мистецтво та культура завжди були на передовій, а тим паче в тилу. Це ресурс, який дає нам сили, щоб здолати ворога.

«Ми не можемо увесь час бути у траурі, адже тоді не народжуватимуться діти, не розвиватиметься країна, не буде ресурсу для виховання нового покоління та допомоги тим, хто потребує. Ми можемо скорбіти у дні жалоби, але не все життя. Це може лише нашкодити, а чи допоможе це тим, хто вижив та тим, хто бореться за нашу свободу? Впевнена, що ні. Краще виявити свою солідарність у конкретних діях: благодійних акціях, волонтерстві, доброчинстві. А щодо мистецтва загалом – воно завжди було велетенським ресурсом, давало сили, надії, вело у бій, оберігало. Війни завжди були, але світ на цьому не зупинявся», – додала психолог.

Організатори Національного свята шоколаду повідомляють, що зараз, як ніколи, зріс інтерес до свята.

«Ми певною мірою здивовані такою реакцією, але й водночас розуміємо необхідність проведення Національного свята шоколаду. Складається враження, що люди потребують позитивних емоцій, тим паче у такий непростий час. Окрім культурно-розважальної програми, ми запрошуємо львів’ян та гостей міста 6-8 березня долучитись до благочинної акції частування за шоколадним столом. Минулого року нам вдалось зібрати 15884 грн для надання допомоги сім’ям військовослужбовців у зоні АТО», – розповів директор свята Андрій Сидор.

Як повідомляють у міськраді, найближчим часом на львів’ян та гостей міста чекають концерти пам’яті відомого композитора Володимира Івасюка: 3 березня у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької – «Проект Івасюк. Перезавантаження» та 4 березня у Національному академічному українському драматичному театрі ім. М. Заньковецької – «Івасюк назавжди. Концерт для своїх».

«Концерти, фестивалі, інші культурні заходи у такий неспокійний час, у якому живемо, однозначно потрібні, – вважає художній керівник вокальної формації «Піккардійська терція» та учасник «Проекту Івасюк. Перезавантаження» Володимир Якимець. – Адже треба давати людям моральний відпочинок, моральну розрядку».

«Живучи в постійному негативі, людина може просто не витримати, зірватися. Українці зараз так багато роблять для України – для нашої армії, для переселенців. Зрештою, зараз кожен думаючий чоловік усе, що він уміє робити, спрямовує на захист нашої держави. Щодо нас, артистів, музикантів, то збереження культури – це теж захист України», – додав артист.

«Наша культура настільки багатогранна і багата, – зазначив Якимець, – що треба якомога більше показувати її на всій території України. Щоб і на Сході та Півдні бачили, що українська культура – не менш вартісна, ніж світова чи європейська».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: в ...

КОМЕНТАРІ