У ЗСУ є лише перев’язочні пакети радянського виробництва,– полковник медслужби

У ЗСУ є лише перев’язочні пакети радянського виробництва,– полковник медслужби

25.02.15 15:40 0 673
Індивідуальних аптечок у ЗСУ немає. Бійці мають лише індивідуальні перев'язочні пакети радянського виробництва.

Про це 24 лютого, під час відеомосту між Львовом і Донецьком (включення з Краматорська) повідомив начальник військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник медичної служби Іван Гайда.

«У нас немає індивідуальних аптечок. Протягом 23 років незалежності України вони так і не з’явились, але у нас є індивідуальні засоби медичного захисту. Так індивідуальні перев’язочні пакети ще радянського виробництва, але якщо їх правильно зберігали і якщо ними вміло користуватися, то можна цілком якісно надати медичну допомогу», – сказав полковник медичної служби.

«Якщо гумовий джгут зберігали правильно, то ним можна кваліфіковано надати першу допомогу, зупинивши кровотечу. Якщо вміти користуватися шприцом з «Налбуфіном», то можна якісно провести протишокові заходи», – додав він.

Іван Гайда наголосив, що це лише індивідуальні засоби медичного захисту. Індивідуальної аптечки у ЗСУ немає.

У свою чергу начальник медичної служби об’єднаного угруповання підполковник медичної служби Андрій Коробкін зазначив, що індивідуальними натовськими аптечками забезпечені не всі військовослужбовці.

«Оскільки вони дорогі, ми не можемо централізовано їх закупити», – пояснив підполковник медслужби.

Він зазначив, що 60% особового складу Нацгвардії забезпечені такими аптечками. Крім того, медики-волонтери проводять для бійців навчання з надання першої медичної допомоги.

За словами Івана Гайди, у медичних підрозділах дихальна апаратура радянського виробництва.

«Це застаріла апаратура, але робоча. Ми, військові, звикли до того, що користуємось тим, що дає держава. На у нас з’явився серйозний союзник – волонтери. Завдяки їм ми маємо можливість придбати дихальні апарати нормальної якості», – наголосив полковник медслужби.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку міський голова ...
Наступна новина: В ОДА вважають,що ...

КОМЕНТАРІ