90% бійців після повернення з Донбасу мають симптоми психічних розладів,– психолог

90% бійців після повернення з Донбасу мають симптоми психічних розладів,– психолог

25.02.15 10:10 0 607
90% бійців АТО до тижня після пережитих подій можуть мати симптоми психічних розладів. Потім ці симптоми зникають.

Про це 24 лютого, під час он-лайн відеомосту між Львовом і Донецьком (включення з Краматорська) повідомила координатор кризової психологічної служби у Львові Оксана Наконечна.

«У 60% бійців можуть зберігатися симптоми психічних розладів протягом місяця. Після цього періоду у 25-30% військових може виникнути посттравматичний стресовий розлад», – розповіла Оксана Наконечна.

Вона зазначила, що у людей, які повертаються із зони бойових дій, не відразу можна діагностувати посттравматичний стресовий розлад: «Вони можуть мати гострі посттравматичні стани, гострий посттравматичний стрес. Посттравматичний стресовий розлад ми можемо діагностувати лише через місяць».

Психолог зазначила, що людський організм має власні ресурси, аби боротися із травмою, тому не треба «всім бігом бігти до психолога чи психотерапевта».

«Потрібно спершу давати людині спробувати самій впоратись, а коли їй не виходить підключати психологів», – пояснила Оксана Наконечна.

«Психічний розлад після пережитого – це захисна реакція організму на стресові події. Це нормальна реакція людей. Просто іноді вона може бути занадто сильна», – додала фахівець.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: за ...

КОМЕНТАРІ