Папа Франциск запевнив,що він пліч-о-пліч з Україною,– Блаженніший Святослав

Папа Франциск запевнив,що він пліч-о-пліч з Україною,– Блаженніший Святослав

25.02.15 14:15 0 717
Блаженніший Святослав на прес-конференції для журналістів міжнародних видань підсумував візит ad Limina українських єпископів синоду УГКЦ, що тривав впродовж минулого тижня у Єрусалимі. Предстоятель УГКЦ зазначив, «що цей візит для єрархії нашої Церкви був нагодою передати Святішому Отцеві біль українського народу та молитися на гробах верховних апостолів за мир у нашій країні». Папа Римський Франциск. Фото: ZIK/EPA/ANGELO CARCONI

Про це повідомляє РІСУ.

«Спілкуючись з Папою Франциском, ми розповіли йому про те, що Україна є жертвою агресії сусідньої держави. Мова не йде про громадянську війну всередені нашої держави, але про пряму, хоч і не задекларовану війну проти українського народу», – розповів Блаженніший Святослав.

Він також зазначив, що Святіший Отець з великим співчуттям слухав про масштаби гуманітарну катастрофу, яку переживає українське суспільство. Предстоятель УГКЦ переказав також слова Святішого Отця з цього приводу: «Я пліч-о-пліч з вами і є до ваших послуг». «Ці слова Папи пояснили мені глибинне значення одного із титулів Святішого Отця – «Раб рабів Божих», – прокоментував Блаженніший Святослав і додав, що «слова Папи утвердили нас в тому, що наша Церква йде в правильному напрямку – бути поруч із своєю паствою».

Глава УГКЦ також розповів журналістам про душпастирське служіння УГКЦ в умовах війни та соціальну роботу різних доброчинних організацій, які надають допомогу біженцям та пораненим на війні. « близько 80 відсотків українського суспільства задіяні в різного роду волонтерську діяльність. Люди об’єднуються, допомагаючи один одному, не зважаючи на релігійну приналежність» і це, за словами Блаженнішого Святослава, «є справжнім практичним екуменізмом. Регійний мир, який нам вдалося зберегти в нашому суспільстві, є великим скарбом для нас». Єрархи УГКЦ також звернулися до Святішого Отця з проханням посприяти у подоланні цієї гуманітарної катастрофи за домогою міжнародної спільноти.

Відповідаючи на запитання журналістів про слова папи стосовно поваги до міжнародного права, Блаженніший Святослав прокоментував: «Коли Апостольська Столиця говорить про необхідність дотримання міжнародного права, то закликає до поваги територіальної цілісноті та суверенітету України. Якщо сусідня держава дозволяє собі анексію Криму, вона порушує будь-які норми міжнародного права.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські правоохоронці ...
Наступна новина: Ми програємо,бо воюємо з ...

КОМЕНТАРІ