Вакарчук: Українець – це той,хто відчуває себе українцем в душі і ніколи про це не забуває

Вакарчук: Українець – це той,хто відчуває себе українцем в душі і ніколи про це не забуває

25.02.15 16:00 0 641
Лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук розповів, кого вважає справжніми українцями. Святослав Вакарчук. Фото: elive.com.ua

В інтерв’ю журналу Ukrainian Chicago він зазначив, що українець – це не той, хто живе у Києві, Львові чи Харкові. А той, хто відчуває себе українцем в душі і ніколи про це не забуває, пише VIDIA.

«Основне, і, я думаю, українці в діаспорі мають сприйняти це всерйоз, що всім українцям треба перейти від парадигми, у якій нація є чимось географічним, до парадигми, у якій нація є чимось духовним. Я наведу приклад. Євреї всього світу живуть у різних країнах, вони жили так багато років і лише недавно отримали свою власну державу. Але вони завжди знали, що вони євреї. Їх об’єднувала Книга – Старий Завіт або Тора, як вони говорять. Це те, що робило їх всіх подібними по духу. Завжди вони відчували близькість, де б не жили», – зазначив співак.

Вакарчук вважає: українцям треба розуміти, що вони об’єднані не тим, на якій землі народилися, а цінностями, які сповідують.

Нагадаємо, 25 лютого гурт стартує із благодійними виступами у США. Зокрема, частково благодійний концерт відбудеться у Чикаго і абсолютно благодійний – у Сан-Франциско.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ