У Львівській області з ініціативи свободівців у Бродах відбувся благодійний вечір на підтримку важко пораненого льотчика

У Львівській області з ініціативи свободівців у Бродах відбувся благодійний вечір на підтримку важко пораненого льотчика

25.02.15 11:52 0 690
У Бродівському народному домі "Просвіта" відбувся вечір пам'яті, присвячений роковинам Небесної сотні та всім Героям, які стали на захист свободи й незалежності України в 2014-2015 роках. Водночас цей захід мав благодійну мету – збір коштів для підтримки важко пораненого бродівського льотчика Сергія Тітаренка. Ініціатор заходу – член політради ВО "Свобода" Ірина Сех.

Ведучий заходу, депутат Львівської обласної ради, заслужений артист України Роман Ковальчук згадував краян, які загинули на Революції гідності та на війні. "Рік тому українці вийшли на Майдани, бо не могли більше терпіти свавілля, наруги, диктату злочинної влади. Вийшли за покликом серця. Вийшли, щоб змінити свою державу, своє життя раз і назавжди. Високу ціну заплатили ми за перемогу Революції гідності. Тоді ми ще не знали, що невдовзі Україну чекає нове кровопролиття – російський агресор вирішить за допомогою зброї вгамувати непокірний український народ. ми згадуємо полеглих, але й думаємо про живих, які зазнали страшних поранень. Один із таких героїв багато років жив поруч, служив у Бродівському вертолітному полку. Це майор Сергій Тітаренко, якому ми хочемо допомогти", - зазначив ведучий.

Ідея благодійного концерту та збору коштів для пораненого Героя належить Ірині Сех. "Історію Сергія Тітаренка я дізналася недавно, коли він вже закінчував лікування у Львівському госпіталі. Коли почалася війна, він без вагань вирушив на виконання завдань в АТО. 4 червня його вертоліт збили терористі над Слов'янськом. Сергій вижив, але через потужний удар пошкодив хребет. Сергій пересувається на інвалідному візку. Уже вкінці лютого він може повернутися додому, але повертатися власне нема куди. За 10 років служби захисник Вітчизни так і не заслужив власного житла. Дружина з дітьми зараз у маленькій квартирі батьків на п'ятому поверсі у будинку без ліфта… Герої живуть серед нас і дуже рідко просять про допомогу. Але вони не повинні залишатися сам-на-сам зі своєю бідою", - зазначила Ірина Сех.

До реалізації ідеї долучилися Комітет гуманітарної підтримки українського війська ВО "Свобода" (м.Броди), Бродівське земляцтво, благодійний фонд "Чарівна торбинка Святого Миколая", відділ культури Бродівської РДА. Для брідщан виступили відомі виконавці: солісті Львівської опери - народний артист України Степан Степан, заслужений артист Роман Ковальчук, Степан Тарасович, відомі виконавці Оксана Нагай, Тетяна Пащак, солістка капели "Трембіта" Діана Піпаш, інструментальний супровід – відомі музиканти Роман Мельник та Мирослав Сора, юна музикантка Адріана Челяда, ансамбль "Криниченька".

За вечір було зібрано понад 11 тисяч гривень. До збору коштів долучилися колективи Бродівського лісгоспу, Лешнівського дитячого садка, Ясенівської загальноосвітньої школи, а також багато бродівчан. Усі охочі також змогли придбати книжку відомого швейцарського військового Ганса фон Даха "Тотальний опір. Інструкція з ведення малої війни", а кошти з продажу видавець та редактор Олег Фешовець віддав на підтримку Сергія Тітаренка.

Голова Бродівської районної ради свободівка Ольга Шайдулліна відразу передала зібрані пожертви мамі дружини військового пані Надії, яка була присутня на концерті.

Реквізити для допомоги Сергію Тітаренку: ПриватБанк, номер картки 5168 7420 1228 9173. Отримувач: Тітаренко Наталія (дружина).

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ