Спецпідрозділ міліції "Титан" Львівщини - поза конкуренцією

Спецпідрозділ міліції "Титан" Львівщини - поза конкуренцією

25.02.15 10:26 0 1083
Нещодавно свій день народження відсвяткував спецпідрозділ міліції охорони «Титан». Його було створено в системі позавідомчої охорони України в 1993 році і він по-своєму є унікальним. «Титан» можна назвати наступником воєнізованої охорони на особливо важливих і режимних об'єктах, що існувала в системі позавідомчої зовнішньої сторожової охорони (яка стала добре відомою позавідомчою охороною при органах внутрішніх справ).

У перші роки незалежності України, коли кордони стали відкритими, у державі почав жваво розвиватися товарообіг. Електропобутова техніка, одяг, взуття буквально хлинули до сусідніх країн. А з-за кордону почали ввозити товари імпортного виробництва. Цінні вантажі почали приваблювати бандитів. Тож невдовзі почастішали випадки нападів на вантажівки, котрі прямували з одного кінця країни в інший та у напрямку кордону. Криміногенна ситуація на міжнародних трасах зумовила створення структури, яка мала б здійснювати охорону під час перевезення вантажів. Двадцять два роки тому міністр внутрішніх справ України підписав наказ про створення спецпідрозділу «Титан» у системі Державної служби охорони. Нині до її функцій входить охорона фізичних осіб, охорона туристичних груп, охорона вантажів і цінностей, майнова безпека як українців, так і іноземних громадян, охорона разових заходів, охорона міжбанківських перевезень.

На початковому етапі своєї діяльності бійці спецпідрозділу супроводжували вантажі не лише в межах України. Нерідко кінцевим пунктом призначення було будь-яке місто Росії, Кавказу чи Середньої Азії. Згідно відповідних угод міністерств внутрішніх справ країн СНД та колишнього Радянського Союзу титанівці мали право супроводжувати вантажі й на території цих держав. Нині за послугами до бійців взводу супроводу, зазвичай, звертаються представники великого бізнесу, які перевозять різні види товарів загальною вартістю переважно від одного до кількох мільйонів гривень. Це свідчить, про високий рівень довіри до «Титану».

Двадцять років «Титан» Львівщини незмінно очолював полковник міліції Микола Дмитрів, у 2013 році він вийшов на заслужену пенсію, але й надалі залишився працювати в Управлінні Державної служби охорони. Деякий час очільником титанівців був теперішній начальник УДСО Андрій Петрик, а його наступником став Андрій Музика, який з 1997 року працює у спецпідрозділі.

Співробітникам спецпідрозділу нерідко доводилося співпрацювати з фондами, які організовують в Україні концерти міжнародних естрадних зірок. Титанівці супроводжували Елтона Джона, повністю забезпечували охорону музичної апаратури Пола Макартні, перевозили з Києва до Харкова музичну техніку та сцени всесвітньовідомої групи Queen. Охороняли всесвітньо відомий гурт «Скорпіонс», який з концертом був у Львові. Під час відкриття стадіону «Арена-Львів» виключно саме титанівці охороняли знамениту співачку Анастейшу.

Також, у місті Лева часто відбуваються зйомки кінострічок, виставки, ярмарки. Так, вони забезпечували правопорядок під час зйомок 8-мисерійної історичної драми «Петро Лещенко».

- Вже у цьому році, з 26 лютого по 1 березня, працівникам «Титану» довірили охороняти ХІІ спеціалізовану ювелірну виставку-ярмарок «Еліт Експо 2015», – каже керівник «Титану» Андрій Музика.

У взводі фізичної охорони спецпідрозділу несуть службу тілоохоронці, про яких більшість із нас знає хіба що з фільмів. В окремих випадках замовники запрошують охоронців ще й до охорони власних будинків. Серед клієнтів підрозділу є люди, які використовують особисту охорону, так би мовити, про всяк випадок чи заради покращення власного іміджу. Щоправда, нерідко звертаються за послугами громадяни, які відчувають, що на них чатує реальна небезпека. Такий неприємний випадок, зокрема, кілька років тому трапився з відомим львівським депутатом. Увечері, коли посадовець виходив зі свого будинку, на нього було скоєно напад. Титанівці зуміли захистити чоловіка від зловмисників. Нападникам довелося відступити.

Бійцями «Титану» Львівщини жодного разу не допущено випадків втрати вантажів чи заподіяння шкоди для життя та здоров'я їхніх клієнтів.

УДСО при ГУМВС України

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ