Звернення рятувальників до мешканців Чернігівщини

Звернення рятувальників до мешканців Чернігівщини

25.02.15 10:31 0 584
В Україні з кожним роком зростає кількість людей, постраждалих від вибухонебезпечних предметів. Так, якщо у 2013 році таких було 30 осіб, з яких 2 дітей, то вже у 2014 - 36 осіб, з яких 9 дітей. Досвід показує, що частіш за все причиною лиха є нехтування людьми правилами безпечного поводження з вибухонебезпечними предметами.

На жаль, у 2015 році сумна статистика продовжується. Так, 18 лютого у смт Ріпки в школі №2 пролунав потужний вибух, внаслідок якого дві співробітниці навчального закладу отримали травми та одна померла. Діти, які під час вибуху перебували у школі в групах продовженого дня, не постраждали і були швидко евакуйовані з будівлі. Як з'ясувалося, причиною лиха стало спрацювання ручного протитанкового гранатомету "РПГ-18". Його приніс до школи як музейний експонат волонтер, який нещодавно повернувся з району проведення АТО.

У зв'язку з цим, рятувальники закликають громадян бути пильними та обережними. Якщо якимось чином у Вас з'явилася відстріляна, не кажучи вже про бойову, сучасна або часів Другої світової війни зброя, боєприпаси, ні в якому разі не намагайтеся принести їх в якості експонатів у навчальні заклади, музеї, додому тощо. Не чіпайте, не оглядайте і не переміщуйте вибухонебезпечні чи підозрілі предмети. Робити це та визначати рівень їх небезпеки повинні лише професіонали з вибухотехнічної служби.

Про всі факти виявлення зброї, боєприпасів, інших вибухонебезпечних чи підозрілих предметів одразу повідомляйте міліцію або Службу порятунку за номерами телефонів 101 або 102. До їх приїзду зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до небезпечного предмету, огородіть його за допомогою палиць і яскравої тканини та відведіть людей на безпечну відстань.

Також звертаємо увагу освітян, працівників музеїв на необхідності посилення пильності та пропускного режиму у своїх закладах. Ні в якому разі не приймайте від знайомих і незнайомих осіб будь-яку сучасну або часів Великої Вітчизняної війни зброю, боєприпаси чи стрілецькі набої. Не торкайтеся їх, не намагайтеся оглянути, а тим більше занести у навчальний заклад чи музей. Про осіб, які пропонують такі небезпечні дарунки, негайно повідомляйте правоохоронні органи.

Пам'ятайте: Ваші своєчасні та грамотні дії допоможуть запобігти лихові!

За інформацією Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ