ДСНС України посилює професійний добір кадрів для підвищення якості роботи,– Сергій Бочковський

ДСНС України посилює професійний добір кадрів для підвищення якості роботи,– Сергій Бочковський

25.02.15 10:10 0 598
Процес формування Служби порятунку європейського рівня, в першу чергу залежить від тих людей, які працюють у ДСНС України та роблять все можливе, аби вдосконалити та реформувати діяльність Служби. Саме професійний та ретельний підбір кадрів, а також забезпечення відповідного рівня їх професійної підготовки є запорукою результативної та продуктивної роботи. Про це під час розширеної підсумкової колегії зауважив Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

“Нам не потрібні кабінетні керівники-генеральчики, які не врятували жодної людини, нічого конструктивного для Служби не зробили й працюють лише на власну кишеню. ДСНС України потребує розумних, завзятих молодих фахівців з палаючими очима, які люблять свою Батьківщину і свій народ”,- зауважив Голова Служби.

Він зазначив, що найголовнішим завданням на є сформувати колектив перспективних співробітників, які міркують по-європейськи і можуть раціонально підходити до вирішення проблем, впроваджувати нові сучасні технології у сферу цивільного захисту, постійно вдосконалювати свої навички і спонукати до цього інших.

“ У нас повинні працювати порядні, професійні і віддані своїй справі люди. Ми даємо шанс нашим молодим фахівцям, випускникам проявити себе, адже розуміємо, що нинішнє покоління вже живе за зовсім іншими правилами та мислить зовсім інакше. В наших профільних вузах навчається чимало талановитої та працелюбної молоді, яка має власний погляд щодо вдосконалення системи цивільного захисту. Наразі ми робимо все можливе, аби впроваджувати у сферу нашої профільної освіти новітні технології і тим самим підготувати молодих фахівців європейського рівня. Я переконаний, що саме за ними майбутнє і саме вони зможуть в подальшому впроваджувати свої ідеї та розробки у життя”, - сказав Сергій Бочковський.

Він також зазначив, що у системі ДСНС України розроблені відповідні положення і методики проведення психофізіологічного професійного добору осіб рядового і начальницького складу. Під час проходження психофізіологічної експертизи визначається рівень розвитку таких якостей, як увага, пам‘ять, стійкість до стресу, орієнтація у просторі, швидкість реагування тощо.

“За результатами тестування надаються попередні висновки щодо відповідності особистих якостей, навиків і вмінь людини її професійним обов‘язкам. Причому тестування відбувається індивідуально, тобто відповідно до фахових вимог до конкретного напряму професійної діяльності. Таким чином ми робимо психологічне прогнозування надійності роботи конкретного працівника у розрізі саме його функціональних обов‘язків. На основі отриманих психофізіологічних та медичних даних Центральна лікарська експертна комісія робить остаточний висновок і засвідчує відповідність кандидата чи працівника вимогам професійної діяльності”, - зазначив Сергій Бочковський.

За словами Голови Служби ще одним пріоритетним напрямком роботи наразі є також подальше вдосконалення та адаптація до сучасних європейських стандартів нормативно - правової бази у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: за ...

КОМЕНТАРІ