В Чернігівській області наша мета – поступово переоснащати територіальні підрозділи ДСНС сучасною спецтехнікою,– Сергій Бочковський

В Чернігівській області наша мета – поступово переоснащати територіальні підрозділи ДСНС сучасною спецтехнікою,– Сергій Бочковський

25.02.15 11:55 0 572
Одним із пріоритетних завдань ДСНС України, на шляху до формування служби європейського рівня, є оновлення сучасної пожежної техніки, що дасть змогу ще більш ефективніше виконувати завдання за призначенням. Саме тому у цьому році Служба порятунку продовжує нарощувати зусилля стосовно всебічного спеціально-технічного переоснащення органів управління та сил цивільного захисту сучасними зразками техніки та забезпечення ними підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, у тому числі з використанням потенціалу і ресурсів місцевих органів влади та міжнародних організацій. Про це повідомив під час розширеного засідання Колегії Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Він зауважив, що робота щодо переоснащення підрозділів ДСНС вже ведеться. Зокрема, у 2014 році керівництво Служби вже побувало з робочими візитами на провідних українських підприємствах та ознайомилося з продукцією, що там виробляється.

“В наших планах спільно з вітчизняними виробниками створити універсальний спецавтомобіль: багатофункціональний, зі змінними модулями, який крім аварійно-рятувальних робіт, виконуватиме ще й гуманітарну місію. Також ми прагнемо оснастити літак АН-26, який нині перебуває у нас на балансі медичним обладнанням. Таким чином ми зможемо використовувати його для транспортування постраждалих з територій виникнення надзвичайних ситуацій. Ми розуміємо, що одразу зробити це не вдасться, адже для цього потрібні кошти. Але поступово цілком реально втілити всі наші плани у реальність”, - сказав Сергій Бочковський.

Він зазначив, що наразі матеріально-технічне оснащення ДСНС перебуває не в найкращому стані. Із штатної потреби у 10 тис. 288 одиниць техніки, у наявності є 9 тис. 709 одиниць. До того ж більше 80% техніки вже морально застаріла та потребує списання. Майже відсутні сучасні технічні засоби для забезпечення гасіння пожеж та рятування людей з будинків висотою 10 поверхів та вище.

“Ми не приховуємо, що більшість техніки, яка перебуває у нас на балансі, дійсно потребує списання. Проте, незважаючи на це, Служба порятунку докладає максимум зусиль аби підтримувати її у задовільному стані. Саме завдяки кропіткому та постійному догляду, вся спецтехніка ДСНС України працює та виконує завдання за призначенням”, - зазначив Сергій Бочковський.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині міліція ...

КОМЕНТАРІ